7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanu candidează la alegerile municipale

Craioveanu candidează la alegerile municipale

Fostul fotbalist al Universităţii Craiova vrea să se implice în administraţia oraşului Getafe şi s-a înscris pe listele Partidului Popular spaniol.

Gică Craioveanu, fostul atacant al Universităţii Craiova, inclus de Partidul Popular spaniol pe lista candidaţilor la alegerile municipale, filiala Getafe, a spus că a fost impresionat de proiectul „popular“ pentru a conduce sportul local şi susţine că este independent.
„Nu am intrat în politică, sunt independent. Am luat această decizie pentru a încerca să fac ceva pentru sport. Din politică nu înţeleg nimic. Mi-a plăcut propunerea primită şi voi încerca să îmbunătăţesc sportul din Getafe. Nu au fost multe persoane surprinse de decizia mea: dacă am ales să fac acest lucru este pentru că voi încerca să ofer aceeaşi dragoste şi acelaşi sprijin pe care le-am primit de la Getafe în cei patru ani petrecuţi aici“, a spus Craioveanu.
Fostul jucător a menţionat că a avut mai multe discuţii, anul trecut, cu secretarul general al filialei madrilene a PP, Francisco Granados, care a fost foarte interesat, iar luni a luat decizia de a se prezenta la alegeri.

„Sunt iubit de multă lume“

Întrebat dacă prezenţa sa poate duce la triumful PP, Craioveanu a răspuns: „Sunt iubit de multă lume, dar nu ştiu. Cred că putem conduce, chiar dacă şi actualul primar este foarte iubit“.
Craioveanu a subliniat încă o dată că este independent şi că niciodată nu a făcut parte din nici un partid. „Am acceptat pentru sport, pentru Getafe. Nu ştiţi ce înseamnă ca 15.000 de oameni să îţi strige să rămâi“, a comentat Craioveanu. În ceea ce priveşte oamenii politici, Craioveau a spus că i-au plăcut Jose Maria Aznar, fostul premier spaniol, preşedinte de onoare al PP, şi Bill Clinton, fostul preşedinte al SUA.

„Am acceptat pentru copii şi pentru sport“

Craioveanu a mai spus că a acceptat să apară pe lista Partidului Popular pentru alegerile municipale pentru copii.
„80 la sută dintre copii vor să fie fotbalişti şi fotbalul este totul. Vreau să le ofer copiilor tot ceea ce eu nu am avut în România“, a spus Craioveanu.
Gică Craioveanu, care are 39 de ani (născut pe 14 februarie 1968), a jucat de-a lungul carierei la echipele Metalul Slatina (1988-1990), Universitatea Craiova (1990-1995), Real Sociedad (1995-1998), Villarreal (1998-2002) şi Getafe (2002-2006). El este căsătorit cu Gemma Gil Adsuara, cu care are un băiat, Alejandro. De asemenea, Craioveanu mai are un copil, Codruţ, dintr-o căsnicie anterioară cu Oana Deselnicu.
Partidul Popular este principala formaţiune de opoziţie, de centru dreapta, din Spania, care a pierdut alegerile generale din martie 2004, la scurt timp după atentatele teroriste sângeroase de la Madrid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS