5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArctica merge în prima ligă, Real încearcă la anul

Arctica merge în prima ligă, Real încearcă la anul

Săptămâna aceasta s-a tras cortina peste Liga a II-a de futsal, competiţie în care au fost angrenate şi două echipe din Craiova, Arctica şi CS Real. Deşi la începutul sezonului ambele formaţii declaraseră că au ca obiectiv promovarea, doar Arctica a obţinut dreptul de a evolua la anul în prima ligă, în timp ce Real a încheiat sezonul pe locul cinci.
Arctica s-a format în vara trecută din jucători cu vechime la        futsal, care mai trecuseră pe la Energoconstrucţia şi Oltmetal. Echipa condusă de pe margine de Dan Domenco a avut un parcurs foarte bun, mai ales în prima parte a sezonului, şi a luat un avans considerabil, încât promovase cu multe runde înainte de finalul campionatului. Craiovenii au înregistrat şi câteva eşecuri, unul chiar la scor, la Arad, dar când nu mai conta prea mult.
„A fost un campionat greu, cu adversare valoroase. Numai că elevii mei s-au impus prin muncă şi seriozitate“, a spus antrenorul Dan Domenco. În ceea ce priveşte viitorul echipei, Domenco spune că patronul de la Arctica va face tot posibilul pentru înscrierea în Liga I: „O să analizăm situaţia, să vedem şi noi ce cheltuieli sunt în Liga I, comparativ cu Liga a II-a. Eu sper din tot sufletul că vom juca la anul în prima divizie“.

Pătraşcu vrea să se licenţieze la futsal

CS Real Craiova nu s-a înfiinţat nici ea peste noapte. Sorin Pătraşcu împreună cu majoritatea jucătorilor de la echipa formată de el, AJF Dolj, devenită ulterior CS Barcelona, au găsit sprijinul financiar a cinci sponsori şi s-au înscris în Liga a II-a, sub denumirea de Barcelona întâi, apoi CS Real. Pe parcursul campionatului, lotul a fost într-o continuă schimbare, acesta fiind un motiv al rezultatelor contradictorii pentru trupa pregătită de vicepreşedintele AJF Dolj, Sorin Pătraşcu, şi Cornel Roman.

„A fost un campionat de tranziţie pentru Real, am văzut şi noi valoarea campionatului şi a adversarelor. Am avut şi mult ghinion, dacă stăm să ne uităm că, din cele 11 înfrângeri, şapte le-am pierdut la un singur gol diferenţă. Arctica a fost cea mai bună echipă şi a ştiut cum să-şi gestioneze avantajul creat. Am vorbit cu sponsorii, ne susţin în continuare, iar în sezonul precompetiţional ne vom întări cu patru – cinci jucători, pentru a ataca promovarea“, a spus Sorin Pătraşcu. Acesta va începe în curând şcoala de antrenori pentru a obţine licenţa şi la futsal, pentru că pe teren mare are deja licenţa B UEFA. „După ce voi face cursurile voi încerca să pun în practică tot ce voi învăţa acolo“, a adăugat Pătraşcu.

Au fost ca şoarecele şi pisica

În loc să meargă braţ la braţ spre prima ligă, Arctica şi Real s-au şicanat cât au putut, lucru tipic oltenesc. Toate cele patru întâlniri directe, câştigate de Arctica, au fost precedate de declaraţii ironice, răutăcioase, unele chiar războinice. Acum, la final, cele două echipe par să se fi împăcat, mai ales că la anul nu vor mai fi adversare. „Ne-am împăcat şi am uitat micile divergenţe“, a spus ieri Dan Domenco, de la Arctica. Vorbele sale sunt întărite de gestul jucătorilor de la ambele echipe, după ultimul meci direct, aceştia salutându-se prieteneşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS