10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliştii români, victorioşi

Pugiliştii români, victorioşi

Municipiul Drobeta Turnu Severin a găzduit vineri seară o gală internaţională de box, organizată de federaţia română de specialitate, al cărei cost s-a ridicat la suma de două miliarde de lei vechi.
Evenimentul, desfăşurat în Sala Polivalentă, nu a adus în tribune foarte mulţi spectatori, dar meciurile au fost spectaculoase, iar românii care au urcat în ring au făcut legea. Viorel Simion l-a învins prin abandon în runda a şasea pe Alfio Ruiz (Argentina) la categoria super pană, craioveanul Sorin Tănasie (super-cocoş) a obţinut a 12-a victorie de când a trecut la profesionism depăşindu-l la puncte pe georgianul Avetisian, iar Valdemar Cucereanu (super-pană) şi Cristian Hodorogea (categoria uşoară) au trecut la puncte de C. Lopez, respectiv P. Oliveto (ambii din Argentina).
Partida de box feminin dintre Corina Cîrlescu şi portugheza Eunice Miranda, în fapt revanşa ultimei confruntări dintre cele două, câştigate de iberică, s-a încheiat la egalitate, numai că, de această dată, s-a luptat doar după regulile pugilistice. La gala de la Severin nu a lipsit, în calitate de invitat special, cel mai bun boxer profesionist român al momentului, Lucian Bute, precum şi Leonard Doroftei. „Moşul“ a comentat partidele, însă nu a rezistat fără să transmită indicaţii pugiliştilor români aflaţi în ring. În sală a mai fost prezent şi fostul internaţional Rodion Cămătaru, care se alătură astfel marii familii a boxului românesc.           

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS