20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportA doua victorie din campionat

A doua victorie din campionat

După ce mai mult de o jumătate de sezon au fost bătuţi de toţi adversarii, uneori la diferenţe mari de scor, tinerii handbalişti de la CS Universitatea Craiova par să-şi revină în ultima parte a clasamentului. Jucătorii pregătiţi de Paul Stuparu şi Ion Cioc au obţinut sâmbătă, pe teren propriu, a doua victorie din acest sezon, depăşind cu 33-27 (15-13) echipa CSM Lugoj. Acest succes în faţa colegei de clasament, echipa de pe penultimul loc, este firesc având în vedere că în etapa precedentă craiovenii au luptat de la egal la egal, în deplasare, cu ocupanta locului secund, CS Universitatea Piteşti.
„Am jucat în viteză, am alergat mult şi am bătut o echipă formată din jucători experimentaţi. Băieţii noştri joacă din ce în ce mai bine de la meci la meci“, consideră antrenorul Paul Stuparu.
Oltenii mai pot „recidiva“ cu o victorie în meciul cu Aradul, pentru că în rest au partide dificile, în compania unor formaţii din prima parte a clasamentului. În jocul cu Lugoj, „U“ Craiova a jucat în formula: Trancă – Bîrlogeanu (7 goluri),  Mărgineanu (1), Pascu (5), Şerban (2), Dondon (6) şi Mincan (12). Au mai intrat: Tîrnă şi Gîrvan. Sâmbătă, craiovenii vor juca în deplasare, cu Unirea Sânnicolau Mare.           
În schimb, echipa feminină de handbal DWAR Craiova a pierdut meciul cu lidera CSM Sibiu, scor 21-37 (9-20), disputat ieri, în deplasare. „A fost un meci cu multe greşeli comise de jucătoarele noastre, atât în apărare, cât şi în atac. Acest lucru vine din cauză că de cinci luni facem doar câte un antrenament pe săptămână, în Sala Sporturilor din Craiova, pentru că situaţia fabricii este incertă. Asta e, vom duce acest campionat la capăt“, a apreciat după meci antrenorul Gabriel Bîrcină.
Pentru DWAR au jucat la Sibiu următoarele handbaliste: Prună – Burada, Momîrlean, Poşchină, A. Ecaterinescu, Iştfan, Rădulescu, Văduva, A. Ionel, Badea, Ciobanu, E. Ecaterinescu şi Chirea. Principalele marcatoare pentru DWAR au fost: A. Ecaterinescu şi A. Ionel, fiecare reuşind câte nouă goluri. Miercuri, într-o etapă intermediară, DWAR va întâlni, pe teren propriu, echipa Milostars Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS