13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Vremea revanşei

După două înfrângeri consecutive, 0-6 în anul retrogradării şi 0-2 în tur, Universitatea Craiova încearcă astăzi la Galaţi să şteargă impresia unui retur slab şi să-şi îmbunătăţească „adevărul“.

În tur, gălăţenii au câştigat la Craiova cu 2-0, meci care a produs demiterea cuplului Ovidiu Stîngă – Costică Ştefănescu şi numirea lui Fane Stoica drept antrenor principal. Universitatea avea atunci un pasiv îngrijorător, – 14  la „adevăr“, şi o situaţie nu prea roz, locul 16. Acum, oltenii se confruntă cu o situaţie iarăşi critică, locul 14, cu -11 în clasamentul adevărului. Pentru întâlnirea de astăzi cu Oţelul, alb-albaştrii au probleme de lot, Fane Stoica neputând alinia echipa ideală, trei titulari fiind absenţi, printre care şi portarul Bornescu. Înlocuitorul acestuia, Nicuşor Bănică, le dă cele mai mari emoţii suporterilor în meciul de astăzi. Fost internaţional de juniori A, Bănică a debutat în Divizia A în urmă cu trei ani, dar a contabilizat de atunci, din mai 2005, doar trei meciuri în prima ligă, obişnuindu-se în Bănie cu statutul de eternă rezervă a lui Bornescu. Reamintesc că în aprilie 1983, în partida Benfica – Universitatea 0-0, căpitanul oltenilor, Costică Ştefănescu, a fost suspendat, iar înlocuitorul acestuia, Grigore Ciupitu, era privit cu rezervă, aşa cum se întâmplă astăzi cu Bănică. Şi Ciupitu a făcut meciul vieţii lui pe „Da Luz“! Oltenii de acum au prefaţat meciul de la Galaţi prin declaraţii victorioase, fiind siguri că vor face o figură frumoasă în faţa Oţelului. Şi care este  obligatorie, având în vedere situaţia din clasament şi lupta aprigă din subsolul acestuia.

Meciuri cu casa închisă!

Gălăţenii vor juca ultimele meciuri de acasă, cinci la număr, cu casa închisă! Clubul, condus de Marius Stan, are aproape 11.000 de abonaţi (!), arena Oţelul fiind deja închiriată pentru acest final de sezon. Gruparea gălăţeană a eliberat în această primăvară 10.844 de abonamente, număr record în România, în schimbul cotizaţiei de 2 la sută din impozitul pe venit global, plus suporterii care au achiziţionat abonamente de 50, respectiv 35 de lei. Aşadar, astăzi, fanii gălăţeni vor umple arena Oţelul, dorindu-şi a douăsprezecea victorie din campionat, galeria „Sidexexplozia“ susţinându-şi în stil propriu favoriţii. Elevii lui Petre Grigoraş au pierdut miercuri, 1-2, un amical cu CF Brăila, echipă virtual retrogradată în Liga III. Pe lângă Burdujan şi Crăciun, nerefăcuţi, gazdele îi au incerţi pe Tănase, Giurgiu şi Costin. Despre meciul de astăzi, Marius Stan, directorul general al clubului, a afirmat: „Craiova nu mai este cea din tur. S-au făcut investiţii masive acolo, numai cei doi jucători străini aduşi în iarnă au salariile cât jumătate din echipa noastră“. Oţelul? Este o echipă de provincie, finanţator principal fiind Mittal Steel, care încă trăieşte din amintirea unei victorii în faţa marelui Juventus, 1-0, meci tur, la Galaţi, din Cupa UEFA 1988, iar după 1989 – o calificare în finala Cupei României, ediţia 2004, cu Sorin Cîrţu şi Mircea Irimescu antrenori gălăţeni. Cam atât…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII