5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOrac a limitat proporţiile scorului

Orac a limitat proporţiile scorului

Liga I

FC Naţional – Pandurii 0-1
• Stadion „Cotroceni“, spectatori: 500.
• A marcat: I. Iordache (’22 pen.)
FC Naţional: Nae – Ninu, Papură, Oprsal, L. Rusu – A. Ilin, Ajuwa (’30, Pelecaci), R. Iancu (’73, Sandulovic), Panc – Chihaia, Borbely (’62, Cursaru). Antrenor: Sorin Cîrţu.
Pandurii: Guso – Popete (’72, Vasilache), Ad. Popescu (’60, Mândrean), Chibulcutean, I. Dragomir – D. Orac, Vancea, Păcurar, Fl. Stîngă – I. Iordache, L. Mihai (’46, Vătavu). Antrenor: Eugen Neagoe.
• Cartonaşe galbene: Ninu, Chihaia (2), Pelecaci / Fl. Stîngă, Mândrean, Vancea.
• Cartonaş roşu: Chihaia ’90
• Au arbitrat: T. Crăciunescu – C. Savu, S. Stoianof.

FC Naţional pornea la drum cu speranţa că va reuşi o victorie care să o apropie măcar de îndeplinirea baremului, şansele de salvare de la retrogradare fiind destul de mici.  De partea cealaltă, echipa Pandurii nu excludea nici ea o reuşită care însemna prima victorie în deplasare după o lungă perioadă de secetă pe terenul adversarelor, dar şi încă un bobârnac dat de elevul Eugen Neagoe profesorului său, Sorin Cîrţu. Aceste atuuri      n-au fost însă de ajuns pentru a face spectaculos meciul din Cotroceni. Partida a fost modestă, plictisitoare în cea mai mare parte a ei. În prima parte a jocului, FC Naţional a dominat steril, iar gorjenii au profitat de naivitatea bancarilor în defensivă, punctând primii. În minutul 22, Ninu Ducu l-a faultat în careu pe D. Orac, iar Ilie Iordache a transformat. Peste zece minute, „pandurii“ puteau să-şi majoreze avantajul, dar Popete n-a reuşit să împingă mingea în poartă de la un metru.
Gazdele au replicat slab prin câteva şuturi care nu şi-au atins însă ţinta. Sub acoperişul avantajului minim, Neagoe a închis jocul, introducându-i în apărare pe Vătavu şi Mândrean. Gorjenii au făcut pasul înapoi, mizând doar pe contraatac, în timp ce bucureştenii au rămas la cârma jocului şi au ratat o importantă ocazie în minutul 53. Borbely a şutat la colţul lung, iar Guso a respins în picioarele lui Chihaia, dar cel de-al doilea vârf bancar nu a putut controla mingea. Intrarea lui Cursaru n-a adus plusul necesar în ofensiva gazdelor, tot Pandurii fiind echipa care a trecut pe lângă gol. Cu două ratări incredibile, şut peste poartă de la şase metri singur cu portarul Nae, Orac poate primi uşor titlul de campion al ratărilor.    (L.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS