16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVan Buyten a facut liniste pe San Siro

Van Buyten a facut liniste pe San Siro

O „dubla“ reusita de fundasul belgian Daniel van Buyten i-a permis lui Bayern München sa obtina un rezultat bun pe „San Siro“, 2-2 cu AC Milan, in prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor. Ultima reusita a aparatorului a venit chiar in minutele de prelungire, milanezii conducând pâna atunci in doua rânduri.


Italienii au inceput bine partida si au fost aproape de gol in minutul 3, când Gattuso a recuperat o minge la mijloc, i-a pasat lui Pirlo, care l-a deschis pe Jankulovski pe partea stânga, dar centrarea acestuia nu a fost ajunsa nici de Gilardino, nici de Seedorf. In minutul 15, tânarul portar german, de 22 de ani, Rensing, l-a facut uitat din nou pe suspendatul Kahn, respingând o lovitura puternica de cap a lui Ambrosini. Germanii au trimis pentru prima data mingea pe spatiul portii in minutul 24, când Ottl a incercat de la distanta vigilenta lui Dida, care a respins peste transversala. Milan a ratat in minutul 36 o ocazie colosala de a deschide scorul, Rensing intervenind miraculos la o lovitura cu capul a lui Gilardino. La scurt timp, Milan a solicitat un penalti, dupa ce Kaka a fost „secerat“ in careu de un aparator german. Patru minute mai târziu, Pirlo a inscris cu o lovitura superba de cap din interiorul careului.


La inceputul reprizei a doua (’53), lui Gilardino i-a fost anulat eronat un gol, pe motiv de ofsaid. Milan a continuat sa domine in cautarea celui de-al doilea gol care sa ii asigure un retur linistit, insa cei care aveau sa puncteze au fost nemtii, prin Van Buyten, care a profitat de o respingere gresita a lui Oddo si a trimis in poarta lui Dida de la câtiva metri. Egalitatea s-a mentinut pe tabela numai sase minute, pentru ca brazilianul Kaka a patruns in careu si a fost „intâmpinat“ cu o alunecare indrazneata de Lucio, iar arbitrul Baskakov a dictat destul de usor penalti. A transformat Kaka si Milan a preluat din nou conducerea (2-1). Când nimeni nu mai credea, in al treilea minut al prelungirilor, Van Buyten a lovit din nou, invingându-l pe ezitantul Dida cu un sut la coltul scurt, dupa o minge centrata de pe partea dreapta si bâlbâita de aparatorii Milanului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS