11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTunurile pe clujeni

Tunurile pe clujeni

„Nu se pune problema retrogradarii in cazul Universitatii. Avem o echipa buna, are tot ce-i trebuie ca sa fie o formatie de fruntea clasamentului. Singurul lucru care lipseste este experienta“, afirma la inceputul saptamânii „vicele“ Silvian Cristescu. Chiar daca recunosc sau nu, oficialii Stiintei sunt constienti ca situatia echipei din clasament este destul de delicata si fiecare punct conteaza, mai ales ca programul juvetilor nu este lejer. Frica de a nu mai evolua la matineu si-a facut aparitia dupa infrângerea suferita in fata Gloriei Bistrita si s-a conturat dupa semiesecul de la Iasi. Ajunsa la un neverosimil -8 la „adevar“, Universitatea nu isi mai permite nici un pas gresit pe propriul teren, iar misiunea este ingreunata de faptul ca trebuie sa primeasca vizita ocupantei locului doi. Oltenii stiu ca adversara de mâine este o echipa bine organizata, cu jucatori muncitori si foarte tehnici, motiv pentru care s-au pregatit serios pentru a-si trece in cont cele trei puncte care i-ar permite sa se indeparteze de zona fierbinte a clasamentului.


Pregatirile au decurs bine


Pentru a evita neplacerile, Fane Stoica a elaborat un program de pregatire bine structurat, la care alb-albastrii au raspuns foarte bine. Alt capitol pe care a reusit sa-l imbunatateasca „Mourinho“ in cadrul „lectiilor“ sale a fost cel moral, deficitar la inceputul saptamânii din pricina ca Robert Saceanu si Mihai Dina au fost retrogradati la echipa a doua. Reusind sa-si mobilizeze rapid elevii pentru meciul cu CFR Cluj, antrenorul Stiintei a apelat la exercitii tehnico-tactice ca sa imbunatateasca relatiile de joc, dar si la elemente noi, menite sa surprinda adversarul. Din cele observate in timpul sedintelor de pregatire si in special in timpul celui de aseara, efectuat de la ora 20.00, la lumina reflectoarelor de pe fostul „Central“, Fane Stoica a mizat foarte mult pe faza ofensiva, atacantii beneficiind de multa atentie. Aceste lucruri semnaleaza ca tehnicianul craiovean nu-si doreste decât o victorie care sa asigure linistea echipei si a publicului craiovean, care revine pe „Ion Oblemenco“ dupa o perioada destul de lunga din pricina suspendarilor repetate.


Un lucru extrem de important este ca, in afara australianului Joshua Rose, care este suspendat din pricina cartonasului rosu incasat in meciul cu Poli Iasi, in lotul Stiintei nu exista indisponibili. Acest lucru este imbucurator, deoarece Fane Stoica poate alinia cel mai bun unsprezece, iar sansele de reusita ale juvetilor sunt destul de mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII