16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCormoranii s-au infruptat din olandezi

Cormoranii s-au infruptat din olandezi

Liverpool este ca si calificata in semifinalele Ligii Campionilor, dupa ce marti seara a zdrobit, cu 3-0, pe PSV Eindhoven, in deplasare, in meciul tur al sferturilor de finala. Cei care l-au invins pe portarul gazdelor au fost Gerrard (’27), John Arne Riise (’49) si Crouch (’63).


Problemele in defensiva improvizata a echipei lui Ronald Koeman au aparut inca din debutul meciului, mijlocasul Timmy Simons, reprofilat in rolul de aparator, nereusind sa faca fata atacurilor „cormoranilor“. Englezii au deschis scorul in minutul 27, Gerrard reluând in plasa, cu capul, o centrare a lui Finnan. Olandezii au acuzat socul primirii golului si nu si-au creat nici o ocazie clara pâna la pauza. Mai mult, l-au pierdut si pe Farfan, care s-a accidentat.


In repriza a doua, tot Liverpool s-a aflat la cârma jocului si, dupa numai patru minute disputate din partea secunda, Simons a respins o minge pâna la Riise, care a expediat o „bomba“ de la 25 de metri, nelasându-i nici o sansa lui Gomes. Koeman a mizat pe experienta lui Patrick Kluivert, dar, din pacate pentru el, fostul international nu a aratat nimic, introducerea acestuia pe teren (’51) dovedindu-se inutila. Dupa o ora si trei minute de joc, echipa lui Rafael Benitez si-a asigurat un loc in penultimul act al competitiei, pentru ca uriasul Peter Crouch a sarit cu un cap mai sus decât Manuel Da Costa si a trimis mingea in plasa portii lui Gomes, ducând scorul la 3-0.


Suporterilor lui Liverpool nu le mai ramâne altceva de facut decât sa priveasca la televizor dubla confruntare Chelsea – Valencia, care va decide adversara „cormoranilor“ din semifinale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS