3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChivu, intre Roma, Valencia si Madrid

Chivu, intre Roma, Valencia si Madrid

Fundasul român este in atentia „liliecilor“ si a „galacticilor“, insa pretul piperat cerut pentru el de clubul din capitala Italiei, 18 milioane de euro, l-ar putea impiedica sa se transfere in Spania.


Presa iberica de ieri a scris ca gruparea FC Valencia vrea sa-l vânda pe atacantul Francesco Tavano, pentru a-l putea achizitiona pe fundasul Cristian Chivu (foto). Conform ziaristilor spanioli, pentru „lilieci“ continua sa fie prioritara gasirea unui inlocuitor pentru Fabian Ayala.


Directorul sportiv al clubului Valencia, Amedeo Carboni, vrea sa-l aduca pe Cristian Chivu, cotat de AS Roma la 18 milioane de euro, suma pe care spaniolii o considera prea mare si pe care vor sa o micsoreze prin includerea in operatiune a lui Tavano. Atacantul este in prezent imprumutat la AS Roma, iar romanii trebuie sa se pronunte in curând in legatura cu intentiile lor. „Francesco Tavano a fost un pariu personal al lui Amedeo Carboni, pentru el platindu-se zece milioane de euro, o suma foarte mare. Insa atacantul nu s-a integrat la Valencia, in ciuda eforturilor coechipierilor sai. El a suportat consecintele razboiului dintre Carboni si antrenorul Quique Sanchez Flores, astfel ca, in iarna, a fost nevoit sa plece la AS Roma, insa nici aici randamentul sau nu este spectaculos. Tavano detine cheia pentru a-i deschide lui Chivu portile Valenciei. Daca nu va reusi acest lucru, va fi greu pentru Chivu sa vina, deoarece este putin probabil ca se vor plati 18 milioane de euro pentru un singur fotbalist, chiar daca este nevoie de aducerea altui Ayala“, a scris cotidianul Las Provincias.


Real, implicata in negocierile dintre Chivu si Roma


Alt club din Primera Division care este interesat de achizitionarea capitanului tricolorilor, Cristi Chivu, este Real Madrid. Presa spaniola a informat ca „galacticii“ vor dispune de 100 de milioane de euro pentru achizitionarea de jucatori in vara, printre fotbalistii ce ar putea ajunge pe „Santiago Bernabeu“ numarându-se Cristian Chivu.


Cristiano Ronaldo este principala optiune a conducerii madrilene, dar, având in vedere ca pentru transferul sau s-au oferit 80 de milioane de euro, Real va mai dispune doar de 20 de milioane pentru a transfera cel putin un fundas central, printre cei doriti aflându-se Chivu, Pepe (FC Porto), Sergio Sanchez (echipa a doua a Realului) sau Christoph Metzelder (Borussia Dortmund). Pretul primilor doi este in jur de 20 de milioane de euro, in timp ce jucatorul de la Borussia Dortmund va pleca gratis pentru ca si-a incheiat contractul.


Pe de alta parte, presa iberica sustine ca oficialii madrileni i-au cerut lui Chivu sa nu-si prelungeasca acordul cu AS Roma, jucatorul român dorind mai mult decât cele doua milioane oferite de gruparea romana. In urmatoarele saptamâni, Real Madrid ar urma sa-i prezinte o oferta clara lui Chivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS