10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTorcea are emotii la revenirea acasa

Torcea are emotii la revenirea acasa

La Cercul Militar din Craiova se va desfasura astazi, cu incepere de la ora 12.00, etapa de zona a Campionatului National de culturism si fitness, competitie organizata de CS „Gladiator“ si CS Armata Craiova. Si-au anuntat participarea sportivi din principalele orase din sudul tarii.


Tiberiu Apostol, secretarul Federatiei Române de Culturism si Fitness, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca acest concurs reprezinta renasterea culturismului pe plaiurile doljene. Apostol si-a amintit cu drag cum in 1966 a cucerit titlul national la haltere, in primul concurs din România, desfasurat in Banie. „Dupa 41 de ani de la primul concurs oficial de culturism din tara noastra, la care am participat si eu, acest «gladiator», Costel Torcea, incearca sa relanseze culturismul craiovean si il felicit“, a spus oficialul federal.


La conferinta au mai participat Viorel Furdi, vicepresedintele FR de culturism si fitness, conducatorii cluburilor „Gladiator“ (Ion Varzaru) si Armata (Horatiu Stanescu), dar si Costel Torcea, multiplu campion national la culturism. Torcea va fi si concurent, dar si antrenor pentru sportivii de la CS „Gladiator“ – CS Armata Craiova. Participant, dupa multi ani, la un concurs in Banie, Torcea a spus: „Am emotii mari ca revin dupa 11 ani sa concurez in Craiova. Experienta competitionala bogata ma va ajuta. Vreau sa facem un concurs bun, sa nu-i dezamagim pe cei care ne sprijina“. Dupa incheierea concursului, va avea loc prima editie a Cupei „Radu Bittel“, un concurs open, pentru câstigatorii de la fiecare categorie, in memoria celui care a infiintat in 1982 primul club de culturism din Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS