6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa un pas de fericire

La un pas de fericire

Liga I


Dinamo – Universitatea 0-0


• Stadion „Dinamo“, spectatori: 7.000.


Dinamo: Lobont – Blay, Moti, St. Radu, Pulhac – Ad. Cristea, C. Munteanu, Margaritescu (’58, Ropotan), Fernandes (’81, Lemnaru) – Cl. Niculescu, Danciulescu (’46, Mendy). Antrenor: Mircea Rednic.


Universitatea: Bornescu – Dananae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Fl. Costea (’69, L. Pirvu), Dina (’90, Gargalie), Saceanu, Velcovici – Njock, Wobay. Antrenor: Stefan Stoica.


• Cartonase galbene: Moti, Niculescu, Mendy / Velcovici.


• Au arbitrat: S. Corpodean – I. Popa si Gh. Negoita.


Alb-albastrii au obtinut un punct in „Stefan cel Mare“, dupa un meci spectaculos, in care Stiinta a provocat primul esec al „câinilor“ pe propriul teren.


In tur, Dinamo s-a impus cu un usturator 4-0, iar alb-albastrii veneau in Capitala sa razbune istoria si umilintele din ultimii ani, mânati de aproape 1.000 de fani olteni, dar motivati si de prima de 50.000 de dolari promisa de Adrian Mititelu. Problemele antrenorului Stefan Stoica au inceput insa cu câteva ore inaintea startului partidei, când a aflat ca nu-l poate folosi pe capitanul Madalin Ciuca, din cauza unei accidentari suferite la antrenamentul de sâmbata seara.


Cu exceptia primului sfert de ora, in care si-a studiat adversarul, Universitatea a evoluat curajos, raspunzând cu aceeasi moneda atacurilor dinamoviste. Fernandes (’14) l-a incalzit pe Bornescu, sutând periculos din marginea careului, peste numai un minut Njock dând emotii „câinilor“. A venit apoi rândul lui Ad. Cristea (’20) sa-l incerce pe Bornescu, in timp ce sutul lui D. Stoica nu a nimerit de putin tinta. Craiovenii au prins si mai mult curaj. Mai intâi, Wobay (’29), dupa un dribling frumos, a preferat un sut din unghi, incercând sa-l surprinda pe experimentatul Lobont, in loc sa-i paseze lui Njock, mai bine plasat. Camerunezul si-a batut si el joc de o ocazie, in minutul 35 sutând slab, cu latul, singur cu portarul dinamovist. Bucurestenii au raspuns prin trei suturi semnate Niculescu, la ultimul trecându-ne glontul pe lânga ureche, mingea trimisa din opt metri ocolind de putin poarta lui Bornescu, ramas fara replica.


Wobay a trecut pe lânga un gol istoric


La reluare, Dina a surprins defensiva dinamovista, insa Lobont a fost la post, pentru ca in minutul 50 Mendy, inlocuitorul invizibilului Danciulescu, sa reia peste poarta din pozitie favorabila. Bornescu s-a opus deschiderii scorului in minutul 54, când C. Munteanu a sutat din interiorul careului mare, iar „Jose“ a respins de sub bara. Faza s-a repetat trei minute mai târziu in careul bucurestenilor, dar de data aceasta eroul a fost Lobont. Dinamo isi pierde cumpatul, Moti, Niculescu si Mendy vad galben in fata ochilor, iar trupa lui Mircea Rednic are ghinion, sutul lui „Clau-gol“ (’73) nimerind bara laterala. Dinamo a incercat sa mareasca presiunea, dar s-a precipitat, nereusind sa mai ajunga periculos in fata portii oltenilor, care au mizat in ultimul sfert de ora pe cartea contraatacului. Universitatea Craiova putea da lovitura in minutele de prelungire, dar Wobay, din zece metri, a trimis peste poarta.


Ionescu, dorit de Dinamo


Potrivit galeriei lui Dinamo, Andrei Ionescu ar urma sa ajunga in „Stefan cel Mare“. Ultrasii alb-rosii au afisat la inceputul meciului un banner pe care se putea citi: „Lotul vostru, jucatorii nostri: Camataru, Balaci, Niculescu, Moti… Andrei Ionescu“. Apoi dinamovistii au afisat alt mesaj referitor la meciurile directe. „In Divizia A si B v-am rupt, in Liga I ce ramâne de facut?“. Raspunsurile fanilor olteni au venit prompt, afisând doua bannere cu urmatoarele mesaje: „Curele Gucci, ceasuri Armani, pe deplasari nu prea dati banii“ si „Va dau si bonuri de masa sa veniti la meciurile de acasa?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII