11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii vor Rapidul la picioare

Oltenii vor Rapidul la picioare

Jucatorii, dar si suporterii Stiintei pregatesc o noua victorie in fata Rapidului, sperând intr-o reusita chiar in Bucuresti.


Oltenii au o „slabiciune“ pentru Dinamo, Steaua si Rapid, foste echipe departamentale. Au trecut de mult acele vremuri când fanii alb-albastri si alb-visinii scandau in timpul confruntarilor directe „Stiinta si Rapid se iubesc la infinit“. Prietenia de altadata s-a stins treptat dupa revolutie, iar din editia 1997-1998, când Universitatea i-a suflat titlul Rapidului in ultima etapa, cele doua tabere au dezgropat securea razboiului.


Orgoliile celor doua grupari sunt foarte mari, atât Universitatea, cât si Rapid nu concep sa piarda punctele puse in joc, fiecare având o motivatie solida. Pentru a fi sigur ca elevii lui Fane Stoica vor da totul pe teren, finantatorul Stiintei, Adrian Mititelu, a promis juvetilor o prima de 30 de mii de dolari. Nici giulestenii nu joaca gratis in derbiul de pe stadionul „Lia Manoliu“, jucatorii lui Razvan Lucescu având, de asemenea, promisa o prima speciala, dar ceva mai mica decât a Craiovei, se spune, 25.000 de dolari.


Juvetii promit spectacol


Razboiul declaratiilor, inceput inca de sâmbata trecuta de patronii celor doua grupari, a fost continuat de „vicele“ Stiintei, Silvian Cristescu, care a glumit pe seama trecutului „glorios“ al rivalilor de mâine. In opinia lui „Ravanelli“, meciul de mâine nu poate fi considerat un derbi datorita palmaresului, Rapid devenind o echipa fruntasa de prea putin timp.


„Ei au scos capul in lume in ultimii ani. Inainte erau si ei prin clasament, mai mult prin Divizia B, iar noi, cei de la Universitatea, i-am caftit pe unde i-am prins. Acest meci nu poate fi considerat unul special al campionatului prin prisma palmaresului“, a spus Cristescu.


Spre deosebire de Silvian Cristescu, jucatorii Stiintei stiu ce inseamna un meci impotriva Rapidului si, la fel ca si suporterii, vor sa paraseasca terenul de joc cu capul sus. Oltenii nu promit doar un rezultat bun, ci si spectacol, si toata suflarea alb-albastra isi pune sperantele in Julius Wobay, considerat cel mai bun jucator al lui Fane Stoica. Leonezul a fost remarcat si de antrenorul nationalei sale, Andy Gray, care l-a convocat pentru confruntarea de pe 23 martie din preliminariile Cupei Africii, contra echipei statului Togo.


„Mergem dupa puncte“


Antrenorul Universitatii Craiova, Stefan Stoica, a anuntat ieri ca stie stilul de joc al Rapidului si ca nu se teme de echipa giulesteana, bazându-se pe forta de grup a elevilor sai. „Mergem sa jucam, mergem dupa puncte. Suntem pregatiti pentru acest meci, jucatorii mei sunt foarte optimisti, vor sa câstige cu o echipa din topul fotbalului românesc. Rapid este una dintre echipele bune ale campionatului nostru si sper sa le facem viata grea“, a spus Mourinho inainte de plecarea alb-albastrilor spre Bucuresti. „Stiu ce poate sa faca Rapidul, dar problema este ce putem sa facem noi si cred ca, la ora asta, suntem destul de puternici. Rapid e o echipa robusta si cu experienta. Ajunge usor la poarta adversa, dar nu mi-e teama de ei. Trebuie sa jucam noi, nu sa asteptam sa joace ei prost“, a mai adaugat Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS