13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTymosciuk l-a parasit pe Lucescu

Tymosciuk l-a parasit pe Lucescu

Capitanul lui Sahtior Donetk a fost cumparat de Zenit Sankt Petersburg cu 20 de milioane de dolari.


Clubul rus Zenit Sankt Petersburg l-a achizitionat de la formatia ucraineana antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, pe mijlocasul Anatoly Tymosciuk in schimbul a 20 de milioane de dolari. Capitan al echipei Sahtior, Tymosciuk a semnat un contract valabil pe o perioada de patru ani cu Zenit. Suma platita pentru el este cea mai mare din istoria fotbalului ex-sovietic.


Tymosciuk i-a multumit lui Ahmetov


Anatoly Tymosciuk a tinut sa-i multumeasca presedintelui clubului Sahtior, Rinat Ahmetov, pentru ca i-a permis sa se transfere la Zenit.


„Sunt bucuros ca s-a realizat acest transfer. Faptul ca Zenit este antrenata de Dick Advocaat a jucat un rol important in alegerea pe care am facut-o. Cred ca este un pas inainte pentru cariera mea. Vreau sa multumesc clubului Sahtior pentru tot ceea ce mi-a oferit in perioada petrecuta la Donetk si, in special, presedintelui Rinat Ahmetov, care a m-a inteles atunci când l-am informat ca vreau sa plec“, a spus Timosciuk. Mijlocasul ucrainean va avea la Sankt Petersburg un salariu anual de 2,5 milioane de dolari.


Anatoly Tymosciuk, de 27 de ani, a evoluat la Campionatul Mondial din Germania si a adunat 65 de selectii in reprezentativa Ucrainei, fiind depasit la numarul de prezente in echipa nationala doar de Serghey Rebrov si Andrei Sevcenko. Tymosciuk a jucat 226 de meciuri pentru Sahtior in prima divizie ucraineana si a inscris 32 de goluri.


Lucescu nu regreta despartirea de capitan


Antrenorul echipei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a opinat ca Anatoly Tymosciuk merita un transfer la alt club dupa ce a petrecut zece ani la formatia ucraineana.


„Merita sa plece pentru ca era momentul dupa zece ani petrecuti la Sahtior. I s-a dat drumul, desi se tot vorbeste ca de la Sahtior nu se pleaca, dar uite ca se poate. Important este faptul ca in urma cu doi ani nimeni din Europa nu stia cine e Tymosciuk, nu exista interes pentru el“, a afirmat Lucescu.


Antrenorul român sustine ca sansele echipei Sahtior nu scad in dubla mansa cu Sevilla din optimile Cupei UEFA dupa plecarea lui Tymosciuk.


„Sansele sunt aceleasi. El, de exemplu, n-a jucat nici cu Nancy si nici cu AS Roma când am câstigat. Pe mine acum ma preocupa mai mult ca Marica e suspendat cu Sevilla, decât absenta lui Tymosciuk. Intr-adevar, era capitanul echipei si se va simti lipsa lui o perioada, dar nu cred ca ne va influenta. La un club, din când in când, trebuie facuta o rotatie a jucatorilor. Daca mai vin oferte si clubul e multumit, nu e exclus sa mai plece jucatori“, a spus „Il Luce“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS