11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim trebuie sa elimine Podravka Koprivnica

Oltchim trebuie sa elimine Podravka Koprivnica

Oltchim Râmnicu Vâlcea va avea ca adversara in sferturile de finala ale Cupei Cupelor echipa croata Podravka Koprivnica, grupare venita din Liga Campionilor. Prima partida se va disputa in Croatia, pe 17 sau 18 martie, iar returul la Râmnicu Vâlcea, o saptamâna mai târziu. Chiar daca a declarat ca nu a avut preferinte in privinta adversarei, antrenorul vâlcencelor, Gheorghe Tadici, a lasat sa se inteleaga ca echipa sa ar fi putut nimeri si mai rau si considera un atu faptul ca returul va fi la Vâlcea. „La acest nivel nu mai conta prea mult cu cine cadeam. Toate sunt echipe puternice, care vin din Liga Campionilor si care au jucat deja la acel nivel opt meciuri, sase in grupe si doua preliminare. Poate fi un usor avantaj faptul ca jucam returul acasa, pentru ca vom disputa calificarea in semifinale in fata propriului public“, a declarat Tadici.


In Challenge Cup vom avea un sfert de finala românesc, intre Universitatea Jolidon Cluj si Tomis Constanta. „Ma asteptam sa cadem cu una dintre echipele românesti la acest nivel. Sunt multumit de tragerea la sorti, având in vedere ca am invins in campionat pe Tomis Constanta, si ma bucur ca n-am cazut cu echipele din Serbia sau Franta, care puteau pune probleme mai mari“, a spus antrenorul Jolidonului, Gheorghe Covaciu. Turul va fi programat la Cluj, pe 17 sau 18 martie, iar returul o saptamâna mai târziu, la Constanta. Sezonul trecut, Tomis Constanta a jucat finala Challenge Cup, cu formatia Rulmentul Brasov, aceasta din urma câstigând competitia.


A treia reprezentanta a României din aceasta faza a competitiei, HCM Roman, va da piept cu gruparea franceza Cercle Dijon, iar primul meci va fi in România.


Rulmentul Brasov a avut insa parte de sorti nemilosi. Elevele Marianei Tirca vor juca in sferturile de finala ale Cupei EHF cu Zvezda Zvenigorod, o echipa antrenata de celebrul Evgeni Trefilov, tehnicianul campioanei mondiale Rusia. Zvezda este facuta pe scheletul echipei nationale a Rusiei, din lot facând parte sase campioane mondiale: Polenova, Romenskaya, Kareeva, Shipilova, Viakhireva, Poltoraskaya. „Daca asta au hotarât sortii, trebuie sa ne jucam sansa. Chiar daca este foarte mica, noi vom incerca sa facem tot ce se poate pentru a trece mai departe“, a declarat Mariana Tirca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS