11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJucam cu Moldova, nu cu Italia

Jucam cu Moldova, nu cu Italia

Intâlnirea nationalei noastre cu campioana mondiala, programata miercuri, la Siena, nu se va mai disputa, ca urmare a unor grave incidente produse vineri, la derbiul sicilian Catania – Palermo.


Echipa nationala de fotbal a României va juca miercuri un meci amical in compania reprezentativei Republicii Moldova, dupa ce partida de verificare cu Italia, care ar fi trebuit sa aiba loc in aceeasi zi, la Siena, a fost anulata. Intâlnirea tricolorilor cu campioana mondiala nu se va mai disputa, la fel ca toate partidele de fotbal din Italia, ca urmare a unor grave incidente produse vineri, la derbiul sicilian Catania – Palermo, scor 1-2, din etapa a 22-a din Serie A, soldate cu un mort si 71 de raniti.


Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Române de Fotbal (FRF), a anuntat sâmbata ca partida cu Republica Moldova se va disputa miercuri, la ora 17.00, pe stadionul „National – Lia Manoliu“. Oficialul FRF a mentionat ca initial s-a dorit ca spectatorii sa aiba acces gratuit la partida cu Republica Moldova, insa pentru a putea avea un control asupra numarului de suporteri biletele de intrare vor avea preturi modice, intre cinci si zece lei.


FRF nu va cere daune italienilor


Ionut Lupescu a spus ca Federatia Româna de Fotbal nu va solicita daune din partea forului similar italian, dupa ce meciul amical programat miercuri, la Siena, a fost anulat. Lupescu a mentionat ca, desi Federatia Italiana de Fotbal (FIGC) nu a trimis inca FRF o scrisoare oficiala privind anularea meciului, acesta este „suta la suta amânat“, italienii refuzând oferta forului român de a juca partida la Bucuresti.


„Decizia au luat-o federatia italiana si guvernul italian. Este o problema politica la ei, mai ales ca sunt in cursa pentru Euro 2012. Ei isi asuma toate consecintele acestei masuri care nu da bine pentru imagine. Le-am oferit varianta Bucuresti, dar ei au spus ca nu vor juca nici macar in strainatate. Ne-au asigurat ca vom gasi o data anul acesta sau anul viitor ca acest meci sa se joace. Au spus ca vor oferi daune daca cerem, dar nu asta ne intereseaza. Personal, nu doresc sa cerem daune, ci sa gasim o data pentru ca meciul sa se joace ulterior“, a spus Lupescu.


Moldova a fost solutia de criza


Ionut Lupescu a mentionat ca anularea meciului cu Italia nu perturba programul de pregatire a intâlnirii cu Olanda, din prelimiariile Euro 2008, desi nationala României avea nevoie de un meci cu un adversar puternic.


„Cu scuzele de rigoare, dar Moldova nu este de calibrul Italiei. A fost singura solutie viabila in acest moment de criza. Am cazut de acord sa jucam cu Republica Moldova si vreau sa multumesc Stelei pentru ca ne-a ajutat“, a adaugat directorul general al FRF, facând trimitere ca miercuri reprezentativa Republicii Moldova ar fi trebuit sa dispute un meci amical cu Steaua Bucuresti, gruparea din bulevardul Ghencea refuzând insa, sa mai faca deplasarea, dupa ce oficialii moldoveni nu au acceptat ca partida sa se joace la Chisinau si nu la Tiraspol. Lupescu a mentionat ca alte variante posibile pentru organizarea unei partide de verificare au fost Serbia si Muntenegru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS