10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte stiri

Transfer recent la Fiorentina. Kuzmanovic il lauda pe Mutu


Zdravko Kuzmanovic, mijlocasul de 19 ani achizitionat in urma cu doua zile de formatia italiana Fiorentina, de la gruparea elvetiana FC Basel, a spus, la prezentarea sa oficiala, ca este bucuros ca ii va avea coechipieri pe Adrian Mutu si Luca Toni. „De la Fiorentina, ii stiu pe Mutu si Toni. Pe primul l-am urmarit inca din perioada când evolua la Juventus si cred ca este un mare jucator. Toni este golgheter inascut. Inscrie foarte mult. Sunt fericit ca voi avea posibilitatea sa joc alaturi de astfel de jucatori“, a spus Kuzmanovic. Jucatorul de 19 ani are dubla cetatenie, elvetiana si sârba, si a semnat cu Fiorentina un contract valabil pâna in anul 2011. Federatia de la Belgrad a discutat recent cu Zdravko Kuzmanovic despre posibilitatea ca acesta sa evolueze pentru nationala Serbiei. (I.N.)


 


Cupa Italiei, semifinale. Inter va juca in ultimul act


Internazionale Milano s-a calificat, joi seara, in finala Cupei Italiei, dupa ce a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu Sampdoria Genova, in mansa a doua a sferturilor de finala. In tur, Inter se impusese, cu scorul de 3-0, pe stadionul „Marassi“, saptamâna trecuta. Cele mai mari ocazii ale intâlnirii de pe arena „Giuseppe Meazza“ au fost consemnate in final, când Castellazzi a scos cu greu sutul argentinianului Cruz de la gazde, iar Toldo a respins miraculos mingea expediata de Quagliarella. Antrenorul gazdelor, Roberto Mancini, a menajat câtiva titulari, printre care si atacantii Zlatan Ibrahimovic si Hernan Crespo. In finala, Inter va intâlni formatia la care evolueaza Cristian Chivu, AS Roma, care a eliminat, miercuri, pe AC Milan, dupa 2-2 in tur si 3-1 in retur. (I.N.)


 


Milan a ramas fara portarul titular. Dida, absent o luna


Dida, portarul brazilian al echipei italiene AC Milan, va lipsi de pe teren trei sau patru saptamâni. Goal-keep-erul sud-american s-a accidentat la umarul drept in meciul cu AS Roma, din mansa a doua a semifinalelor Cupei Italiei, incheiat cu victoria „giallo-rossilor“, cu 3-1. La meciurile urmatoare din campionat, dar si din Liga Campionilor, poarta echipei AC Milan va fi aparata de Marco Storari, achizitionat in ianuarie de la formatia Messina. In urmatoarele trei saptamâni, Milan va juca in campionat cu Ascoli, Livorno si Siena, iar in Liga Campionilor va intâlni, pe 20 februarie, in deplasare, formatia Celtic Glasgow. (I.N.)


 


Amical cu probleme de lot. Olanda – Rusia fara Van Nistelrooy si Van Persie


Marco van Basten, selectionerul Olandei, adversara României in preliminariile Campionatului European din 2008, a anuntat, ieri, lotul de jucatori pentru meciul amical cu nationala Rusiei, programat sa se dispute pe 7 februarie, pe stadionul „Amsterdam Arena“. Tehnicianul nu se va putea baza la partida respectiva pe serviciile mijlocasului ofensiv Robin Van Persie, de la Arsenal Londra, care s-a accidentat in urma cu o saptamâna la un meci din Premier League si va sta departe de gazon cel putin o luna. De asemenea, nu se afla in lot atacantul echipei Real Madrid, Ruud Van Nistelrooy, aflat in conflict cu selectionerul Van Basten. Jumatate din cei 20 de jucatori chemati la nationala evolueaza la cluburi din Olanda, cea mai bine reprezentanta echipa fiind Ajax Amsterdam, cu sase fotbalisti. Jucatorii convocati de Van Basten pentru amicalul cu Rusia: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam) – portari; Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ Alkmaar), Urby Emanuelson (Ajax Amsterdam), John Heitinga (Ajax Amsterdam), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Jan Kromkamp (PSV Eindhoven), Joris Mathijsen (SV Hamburg) – fundasi; Nigel de Jong (SV Hamburg), Denny Landzaat (Wigan Athletic), David Mendes da Silva (AZ Alkmaar), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax Amsterdam), Rafael van der Vaart (SV Hamburg) – mijlocasi; Ryan Babel (Ajax Amsterdam), Klaas Jan Huntelaar (Ajax Amsterdam), Dirk Kuyt (Liverpool), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic Glasgow) – atacanti. In clasamentul Grupei G a preliminariilor Campionatului European, Olanda ocupa primul loc, cu zece puncte dupa patru meciuri disputate. (I.N.)


 


Mourinho are sustinerea conducerii „albastrilor“. Chelsea nu l-a contactat pe Marcello Lippi


Conducerea clubului englez Chelsea Londra a dezmintit informatiile potrivit carora l-ar fi contactat pe antrenorul italian Marcello Lippi pentru a-i propune un contract. Lippi a dat de inteles presei engleze ca gruparea londoneza cauta un antrenor pentru a-l inlocui pe Jose Mourinho. „Clubul Chelsea Londra anunta ca nu a fost intocmita nici un fel de lista cu antrenori care sa il inlocuiasca pe Jose Mourinho. Nimeni din cadrul clubului nu a discutat cu Marcello Lippi sau cu vreun reprezentant al sau. Jose Mourinho are un contract valabil pâna in anul 2010 si are sustinerea tuturor pentru a-si duce la capat contractul“, se arata in comunicatul dat publicitatii de gruparea de pe „Stamford Bridge“. Chelsea Londra ocupa locul al doilea in prima liga engleza, la sase puncte distanta de lidera Manchester United. (I.N.)


 


Englezii au articulatii zdravene. Cole a scapat de cutit


Ashley Cole, fundasul echipei Chelsea Londra, accidentat la genunchi miercuri, in partida din campionat cu Blackburn Rovers (3-0), nu va fi supus unei interventii chirurgicale. Jucatorul va putea evolua, asadar, in cursul acestui sezon, desi previziunile facute initial nu-i mai dadeau internationalului englez prea multe sanse. Cole a simtit o durere puternica la genunchi in minutul 60 al meciului, in momentul in care s-a intins sa recupereze un balon aproape de una dintre tuse. Aparatorul a fost inlocuit imediat cu Wayne Bridge. Ashley Col, de 26 de ani, a jucat, in acest sezon, 19 meciuri in Premier League si patru in Liga Campionilor. (I.N.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS