13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVergitsis si-a schimbat masina si obiectivele

Vergitsis si-a schimbat masina si obiectivele

Pilotul grec, care este primul strain câstigator al unui titlu national in istoria raliurilor din tara noastra, a inlocuit Renaultul Clio Williams cu un „bolid“ Fiat Punto Abart KitCar.


Echipajul eleno-român Dimitris Vergitsis / Sevastian Ivan a anuntat, in urma cu câteva zile, achizitionarea unui „bolid“ Fiat Punto Abart KitCar, masina cu care Gabriela De Reu a participat la Campionatul de Raliuri al României (CRR) si la cel de Viteza pe Traseu Montan (VTM) in sezonul precedent.


Pilotul grec Dimitris Vergitsis sustine ca noua masina, construita de N.Technology in Italia, care are un motor de 1.600 cc, 16 valve cu 220 CP, cutie de viteze Hewland, secventiala, cu sase trepte si tractiune fata cu autoblocant, este mai performanta decât Renaultul Clio Williams cu care a concurat si câstigat la categoria Debutanti in CRR 2006.


„Speram sa ne obisnuim repede cu noua masina, care este mult mai performanta comparativ cu Renaultul Clio Williams cu care am participat sezonul trecut. Desi anul acesta se anunta o concurenta foarte puternica, tinta noastra va fi podiumul la Grupa A si la clasa A 1.6“, a spus Dimitris Vergitsis.


Sezon plin de peripetii, dar victorios


Grecul Dimitris Vergitsis, la bordul unui Renault Clio Williams, s-a impus in sezonul 2006 al CRR la categoria Debutanti, devenind astfel primul pilot strain care a câstigat un titlu national in istoria raliurilor din România.


In cele opt etape in care s-au luptat pentru podium la categoria Debutanti si pentru clasamentul Grupei A, echipajul Dimitris Vergitsis / Sevastian Ivan nu a fost ocolit de problemele tehnice.


La Raliul Brasovului (31 martie – 1 aprilie) s-a clasat pe locul 2 la Debutanti si pe 6 la Grupa A, in timp ce Raliul Maramuresului (5 – 6 mai) s-a incheiat cu abandonul acestui echipaj.


La Raliul Pietricica (26 – 27 mai), ventilatorul climei masinii echipajului eleno-român s-a stricat, iar Dimitris a fost nevoit sa-si slabeasca centurile pentru a putea sterge parbrizul aburit, care-i periclita continuarea cursei. Desi obiectivul principal a fost acela de a termina raliul si de a câstiga experienta pe macadam, echipajul a punctat si a ajuns pe primul loc in clasament la categoria Debutanti si pe locul 4 in clasamentul Grupei A.


Raliul Clujului (17 – 18 iunie) s-a desfasurat pe asfalt, insa suprafata de rulare a fost acoperita in multe locuri cu pietre si nisip. Pentru Dimitris si Sevi, aceasta cursa a fost cu atât mai solicitanta cu cât, dupa o scurta sesiune de teste la Cluj, pompa de benzina a refuzat sa mai functioneze, lucru care i-a facut sa se mobilizeze pentru a o inlocui intr-un timp foarte scurt.


Piesa a ajuns la miezul noptii in Cluj, cu ajutorul dat de Catalin Cismaru, Dan Maghetu si Sorin Ghisoi, competitori cu un admirabil fair-play.


Mecanicii au lucrat toata noaptea pentru ca Dimitris si Sevi sa poata lua startul dimineata. La acest raliu, patru din sase echipaje de debutanti au iesit in decor, iar trei dintre ele au fost nevoite sa abandoneze. Vergitsis a obtinut locul 1 la Debutanti si s-a clasat pe pozitia a sasea la Grupa A.


Raliul Sibiului (21 – 22 iulie) a fost foarte greu pentru masina de concurs, care a suferit avarii foarte mari: o planetara a cedat in timpul testelor, trei jante s-au indoit, s-a spart scutul protector, iar toti suportii de motor s-au rupt. Problema majora a fost când motorul s-a oprit pe doua probe diferite, echipajul pierzând 12 minute, care l-a costat locul 1 la Debutanti.


La Raliul Muscelului (25 – 26 august ), Dimitris si Sevi au recâstigat locul 1 la Debutanti, dar si un neasteptat loc 4 la Grupa A 2 si la A general. De asemenea, la Raliul Tara Bârsei, echipajul eleno-român a câstigat detasat la categoria Debutanti.


Chiar daca erau deja campioni la Debutanti, Dimitris si Sevi au luptat la Raliul Hunedoarei (13 – 14 octombrie) pentru a-si pastra locul 4 la Grupa A si la clasa A 2. In ciuda unor probleme tehnice, cuplul Dimitris Vergitsis / Sevastian Ivan si-a indeplinit obiectivele, inscriindu-se pe locul 18 in clasamentul general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS