6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Studiile superioare – dusmanul memoriei


Un studiu recent a relevat ca studiile superioare ar putea accelera procesul de deteriorare a capacitatilor mentale, informeaza site-ul thesun.co.uk. Cu toate ca absolvirea unei institutii de invatamânt superior duce intr-adevar la obtinerea unei slujbe mai bune, procesul de invatare poate cauza la un moment dat pierderea memoriei. Oamenii de stiinta considera ca suprasolicitarea creierului in tinerete poate determina „supraincarcarea“ acestuia la batrânete. Testele efectuate de o echipa de cercetatori din cadrul unei universitati din California au aratat ca persoanele cu vârste de peste 70 de ani, care au absolvit o institutie de invatamânt superior, au dificultati mai mari in a retine liste de cuvinte decât cei care nu au mers la facultate. „Cu cât stim mai multe, cu atât mai multe avem de uitat“, a explicat Eileen Crimmins, unul dintre cercetatori.


Cofeina in bauturi cauzeaza obezitate


Un studiu australian a demonstrat ca dependenta fata de bauturi creste daca acestea contin cofeina. Consumul acestor bauturi duce la obezitate in rândul copiilor. Dupa cum informeaza Libero.it, cercetatorii au cerut autoritatilor competente sa interzica vânzarea de astfel de bauturi catre minori. Studiul oamenilor de stiinta de la Universitatea din Melbourne a demonstrat ca o cantitate cât de mica de cofeina in bauturi nu le modifica gustul si creeaza dependenta si irascibilitate la copii.


Stadion in casa familiei Beckham


Victoria Beckham isi doreste sa decoreze camerele celor trei baieti ai sai cu motive fotbalistice. Potrivit site-ului pipole.net, pentru a-si pune in practica ideea de decorare a noii case din Los Angeles, fosta membra Spice Girls trebuie sa scoata din buzunar 98.000 de dolari. Victoria Beckham, o fire foarte cheltuitoare, a fost vazuta de curând in magazinul pentru copii preferat de majoritatea vedetelor de la Hollywood, de unde a comandat decoratiunile pentru noua casa. Doamna Beckham isi doreste ca, atunci când sunt in camere, baietii sai sa se imagineze pe stadion.


Britney Spears ar fi din nou insarcinata


Un nou zvon circula in prezent in Statele Unite ale Americii: cântareata Britney Spears ar fi din nou insarcinata. Dupa cum informeaza site-ul actualite-de-stars.com, mai multi prieteni ai artistei au vorbit despre acest lucru. Ei au spus ca o cunosc foarte bine pe Britney si, dupa parerea lor, aceasta ar astepta din nou un copil.


„Am vazut-o pe Britney Spears in timpul celor doua sarcini. Acum are exact aceeasi privire ca atunci“, a declarat un apropiat al cântaretei. Acesta a mai precizat ca Spears refuza sa bea bauturi alcoolice si consuma numai apa plata chiar si atunci când iese in cluburi sau la petreceri. Tot apropiatii vedetei au fost cei care au subliniat ca Britney este linistita si fericita. Daca zvonul se confirma, aceasta este cea de-a treia sarcina pentru Britney Spears.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS