14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie pentru BMW

Victorie pentru BMW

Nasser Saleh Al Attiyah / Alain Guehennec, echipajul constructorului german de automobile, si-a adjudecat runda a a 10-a, care s-a desfasurat in jurul localitatii Nema.


Runda a 10-a a Raliului Lisabona – Dakar 2007 s-a desfasurat marti, in bucla, in jurul localitatii Nema (Mauritania), pe distanta a 400 de kilometri, dintre care 366 de proba speciala.


La clasa auto, etapa de marti a fost câstigata de echipajul team-ului BMW Nasser Saleh Al Attiyah / Alain Guehennec (Qatar / Franta), cu timpul de trei ore, 49 de minute si 48 de secunde. Podiumul a fost completat de cuplurile Hiroshi Masuoka / Pascal Maimon (Japonia / Franta / Mitsubishi; ecart – 0:28) si Mark Miller / Ralph Pitchford (USA / Africa de Sud / Volkswagen; ecart – 1:49).


In clasamentul general conduce echipajul Stephane Peterhansel / Jean-Paul Cottret (Franta – Mitsubishi; 37.35:19). Cei doi sunt urmati de inca doua echipaje din Franta, Luc Alphand / Gilles Picard (Mitsubishi; ecart – 9:56) si Jean-Louis Schlesser / Arnaud Debron (Schlesser-Ford; ecart 1.30:50). Câstigatorii etapei de marti, Nasser Saleh Al Attiyah / Alain Guehennec, se situeaza pe pozitia a patra a ierarhiei generale, având un ecart de doua ore si 13 secunde.


Yamaha s-a impus la Nema


La sectiunea moto, runda desfasurata la Nema a fost câstigata de portughezul Helder Rodrigues (Yamaha; 4.12:55), care a fost urmat, in ordine, de Marc Coma (Spania / KTM; ecart – 0:44), Cyril Despres (Franta / KTM; ecart – 0:51), Janis Vinters (Letonia / KTM; ecart – 2:53) si de David Casteu (Franta / KTM; ecart – 4:41).


In clasamentul general conduce spaniolul Marc Coma, cu timpul total de 40 de ore, 55 de minute si zece secunde, urmat la 54 de minute si 43 de secunde de francezul Cyril Despres si la o ora, 15 minute si 12 secunde de alt francez, David Casteu. Câstigatorul etapei de marti, Helder Rodrigues, se situeaza pe pozitia a sasea a ierarhiei generale, cu un ecart de doua ore, 52 de minute si 16 secunde.


Olandezii fac legea printre „grei“


Cursa „greilor“ a fost câstigata marti de echipajul olandez Arjan Brouwer / Simon Koetsier / Gerard Van Veenendaal (GINAF; 4.36:22). Pe urmatoarele doua pozitii s-au situat, in ordine, echipajul braziliano-ceh Andre De Azevedo / Maykel Justo / Jaromir Martinec (Tatra; ecart – 7:33) si rusii Ilgizar Mardeev / Aydar Belyaev / Eudard Nikolaev (Kamaz; ecart – 9:21).


Olandezul Hans Stacey (MAN) conduce cu autoritate ierarhia generala a sectiunii autocamioane, urmatorul clasat, Ilgizar Mardeev (Kamaz), având un ecart de doua ore, 50 de minute si patru secunde. Pe locul al treilea se situeaza alt olandez, Wulfert Van Ginkel (GINAF; ecart – 4. 18:48).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS