17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGordon a zburat prin desert

Gordon a zburat prin desert

Traseul dificil si lung al etapei a sasea s-a portivit ca o manusa Hummer-ului pilotului american, care a reusit sa urce in clasamentul general de pe locul 71 pe pozitia a 19-a.


Etapa de joi a Raliului Lisabona – Dakar 2007, desfasurata intre localitatea marocana Tan Tan si orasul din Mauritania, Zouerat, a fost cea mai lunga in editia din acest an. Aceasta a sasea runda a avut un traseu de 817 kilometri, alcatuit din doua tronsoane de legatura de 414 kilometri, respectiv noua kilometri si dintr-o proba speciala cronometrata de 394 de kilometri.


Si etapa a saptea, care s-a desfasurat ieri, dupa inchiderea editiei, intre localitatile Zouerat si Atar, a fost foarte lunga, traseul de 580 de kilometri fiind alcatuit din doua tronsoane de legatura, de patru kilometri, respectiv 34 de kilometri si dintr-o proba speciala de 542 de kilometri.


Sainz se mentine lider in clasamentul general


Traseul dificil si lung al etapei a sasea a Raliului Lisabona – Dakar 2007 s-a potrivit ca o manusa Hummer-ului echipajului american Robby Gordon / Andy Grider, care a câstigat aceasta runda cu timpul de doua ore, 58 de minute si 57 de secunde. Pe locul al doilea a sosit, cu un ecart de 17 secunde, cuplul francez Jean-Louis Schlesser – Arnaud Debron (Schlesser-Ford), in timp ce a treia treapta a podiumului a fost ocupata de unul dintre echipajele team-ului Volkswagen, Giniel De Villiers / Dirk Von Zitzewitz (Africa de Sud / Germania), la sase minute si 52 de secunde in urma câstigatorului etapei. Multiplul campion mondial de raliuri, spaniolul Carlos Sainz, care concureaza pentru Volkswagen, s-a situat in aceasta runda, alaturi de copilotul sau francez Michel Perin, pe pozitia a patra (ecart de 7:17), iar locul al cincilea a fost ocupat de francezii Stephane Peterhansel / Jean-Paul Cottret (Mitsubishi; la 7:49 de prima pozitie).


In clasamentul general, pe primele trei pozitii se situeaza echipaje ale team-ului Volkswagen, in timp ce locurile patru si cinci sunt ocupate de piloti care concureaza pentru Mitsubishi: 1. Carlos Sainz / Michel Perin (16.00:04), 2. Giniel De Villiers / Dirk Von Zitzewitz (la 3:11), 3. Carlos Sousa / Andreas Schulz (la 14:03), 4. Luc Alphand / Gilles Picard (la 23:55), 5. Stephane Peterhansel / Jean-Paul Cottret (la 25:03).


Stacey este liderul greilor


In cursa „greilor“ s-a impus, in etapa a sasea a Raliului Lisabona – Dakar 2007, echipajul olandezo-belgian Hans Stacey / Charly Gotlib / Bernard Der Kinderen (MAN), care a fost cronometrat cu timpul de trei ore, 39 de minute si 58 de secunde. Mezinul familiei De Rooy, Gerard, impreuna cu copilotii sai, Tom Colsoul si Arno Slaats, care sunt la comenzile unui autocamion GINAF, s-au situat pe pozitia a doua (ecart de 14:07), in timp ce locul al treilea a revenit rusilor Ilgizar Mardeev / Aydar Belyaev / Eduard Kikolaev (ecart 16:12). Pe pozitiile patru si cinci s-au situat, in ordine, echipajele Philippe Jacquot / William Alcaraz / Toon Van Genugten (MAN) si Andre De Azevedo / Maykel Justo / Jaromir Martinec (Tatra).


In clasamentul general al sectiunii autocamioane, lider este Hans Stacey (MAN), care este urmat, in ordine, de Gerard De Rooy (GINAF), Ilgizar Mardeev (Kamaz), Ales Loprais (Tatra) si Wulfert Van Ginkel (GINAF).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS