11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFerrari si-a prezentat armele

Ferrari si-a prezentat armele

Finlandezul Kimi Raikkonen si brazilianul Felipe Massa au participat ieri la prima conferinta de presa organizata de Ferrari in anul 2007, prilej cu care au anuntat ca au mari ambitii pentru acest sezon. Pentru prima data in ultimii zece ani nu a fost Michael Schumacher cel care a inaugurat „sezonul“ declaratiilor la Ferrari.


Raikkonen i-a salutat pe jurnalistii italieni in limba lor, spunându-le cu zâmbetul pe buze „Buongiorno a tutti“, pentru ca apoi sa faca niste declaratii interesante in limba engleza. „Nu sunt Schumacher si toata lumea stie ca nu trebuie facuta vreo comparatie intre mine si el inainte de disputarea câtorva curse. Astfel de lucruri nu se fac inainte. Stiu ca aici exista un public foarte calduros, dar nu simt nici un fel de presiune, iar celelalte lucruri existau si la celelalte echipe. Aici sunt insa la o echipa speciala, aici este Ferrari. In orice caz, va trebui sa ma adaptez“, a spus Raikkonen, care in sezonul trecut a concurat pentru McLaren.


Finlandezul, aflat in postura de inlocuitor al lui Michael Schumacher, a mai spus ca nu se simte pilotul numarul unu la Ferrari: „Sper sa ajut aceasta echipa si cred ca in acest moment nu exista un pilot cu numarul unu sau cu numarul doi aici. Si cred ca asa a fost si inainte sa vin eu. Eu si Massa vom avea aceeasi masina si totul va depinde de fiecare. Am venit la o echipa care si-a demonstrat valoarea in trecut si va continua sa o faca si in viitor“.


In schimb, Felipe Massa s-a prezentat ca un „veteran“ al echipei Ferrari la conferinta de presa, considerând ca il avantajeaza faptul ca se afla de mai mult timp la scuderia de la Maranello.


„Am acelasi statut cu Raikkonen, dar eu am mai multa experienta la Ferrari si nu uit ca sezonul trecut a fost fantastic pentru mine. In absenta lui Schumacher, acest sezon va fi si mai disputat, dar exista si piloti favoriti cum ar fi Alonso sau colegul meu, Raikkonen. Ramâne de vazut cum se vor comporta masinile Renault si celelalte. Eu cu Raikkonen o sa lucrez fara probleme. El trebuie sa se acomodeze si sa-si demonstreze valoarea“, a spus Massa.


Kimi Raikkonen si Felipe Massa vor incepe antrenamentele pentru sezonul 2007 pe 22 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS