11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEtapa neagra in Maroc

Etapa neagra in Maroc

Cursa desfasurata intre El Rachidia si Ouarzazate a fost indoliata de decesul motociclistului sud-african, care a suferit un accident la kilometrul 142.


Etapa a patra a Raliului Lisabona – Dakar 2007 s-a desfasurat marti, intre El Rachidia si Ouarzazate, pe parcursul a 679 de kilometri, proba speciala cronometrata fiind de 405 kilometri. Aceasta etapa a fost indoliata de decesul motociclistului sud-african Elmer Symons, care a suferit un accident la kilometrul 142. Elmer Symons, de 29 de ani, participa pentru prima data la Raliul Dakar in calitate de concurent.


Etapa a cincea a raliului s-a desfasurat ieri, dupa inchiderea editiei, intre localitatile Ouarzazate si Tan Tan. Anul trecut, românul Zsolt Szilveszter a suferit un accident in aceasta etapa, in urma caruia a fost nevoit sa abandoneze. La kilometrul 111 al traseului, Zsolt Szilveszter a fost acrosat din spate de belgianul Patrick Lebon, care a luat startul la trei minute dupa român. Szilveszter nu a mai putut continua cursa si a fost transportat la spitalul Ouarzazate, unde a primit ingrijiri medicale. Ulterior, Szilveszter a fost transportat in Insulele Canare, unde a fost supus unei operatii.


Românii continua cursa


Românul Emanuel Gyenes a ocupat locul 87 la categoria moto in etapa a patra a Raliului Dakar 2007. Emanuel Gyenes, pe KTM 660 Rally, a obtinut timpul de sapte ore, zece minute si 42 de secunde, la peste doua ore si 42 de minute de câstigatorul rundei, Marc Coma. Celalalt român din competitie, Marcel Butuza, tot pe KTM 660 Rally, a ocupat locul 96, fiind cronometrat cu timpul de sapte ore, 22 de minute si 55 de secunde.


In ierarhia generala, Emanuel Gyenes ocupa pozitia a 68-a, la trei ore, 57 de minute si 54 de secunde de liderul Marc Coma, in timp ce Marcel Butuza se situeaza pe pozitia a 79-a, la patru ore, 22 de minute si 51 de secunde de primul loc.


Coma isi respecta statutul


La sectiunea moto, etapa de marti a Raliului Dakar 2007 a fost câstigata de spaniolul Marc Coma (KTM; patru ore, 27 de minute si 54 de secunde). Pe locul al doilea s-a clasat conationalul sau, Isidre Esteve Pujol (KTM; patru ore, 40 de minute si zece secunde), in timp ce pozitia a treia a revenit francezului Cyril Despres (KTM; patru ore, 46 de minute si 50 de secunde).


In clasamentul general conduce spaniolul Marc Coma, câstigatorul de anul trecut al raliului, cu timpul de zece ore, zece de minute si 32 de secunde, urmat, la 11 minute si 50 de secunde, de conationalul sau Isidre Esteve Pujol, si de francezul David Casteu, la 24 de minute si 20 de secunde.


Victorie pentru veteranul Schlesser


La categoria auto, a patra etapa a fost câstigata de echipajul Jean-Louis Schlesser / Arnaud Debron (Franta; Schlesser-Ford), cu timpul de trei ore, 59 de minute si 54 de secunde, urmat la sapte minute si 52 de secunde de cuplul Carlos Sousa – Andreas Schulz (Portugalia / Germania; Volkswagen) si la sapte minute si 58 de secunde de Carlos Sainz – Michel Perin (ESP-FRA/Volkswagen).


In clasamentul general conduc trei echipaje ale team-ului Volkswagen: Carlos Sainz / Michel Perrin (Spania / Franta), Giniel De Villiers / Dirk von Zitzewitz (Africa de Sud / Germania) si Carlos Sousa / Andreas Schulz (Portugalia / Germania).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS