22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSpaniolii cauta un nou Alonso

Spaniolii cauta un nou Alonso

Cu exceptia campionului ultimelor doua sezoane de Formula 1, pilotii iberici nu-si gasesc inca locul in „Marele Circ“.


Dupa un an plin de succese, in care Fernando Alonso (foto) a câstigat Campionatul Mondial de Formula 1, in Spania se cauta deja un urmas al pilotului care in prezent face parte din echipa McLaren Mercedes. Cu siguranta pilotul originar din Oviedo nu este la sfârsitul carierei, dar spaniolii se intreaba cine va mai putea face pasul spre Formula 1, o competitie in care din anul 2001 nici un pilot din aceasta tara nu a mai patruns. In urma cu cinci ani, Spania avea un nou pilot in „Marele Circ“, gratie lui Alonso, care a debutat la Minardi. De atunci, Germania a intrat in Formula 1 cu sase noi piloti, Italia si Marea Britanie cu patru, Japonia si Brazilia cu trei, iar Spania a fost intrecuta si de tari precum Austria, Belgia, Finlanda, India, Portugalia si Ungaria, fiecare cu câte un pilot nou in campionat.


In 2007, Fernando Alonso va fi din nou singurul driver spaniol care se va alinia la startul sezonului de Formula 1, pentru ca pilotul de incercari al echipei McLaren, Pedro de La Rosa, de 35 de ani, are sanse minime sa fie folosit.


In Spania, presa vehiculeaza mai multe nume care s-ar putea inscrie in viitorul apropiat pe grila de start a unui Mare Premiu de Formula 1. In pole-position sunt valencianul Borja Garcia si madrilenul Andy Soucek, clasati pe locurile al doilea, respectiv al patrulea, in acest an, in campionatul World Series. Cei doi au efectuat deja teste cu monoposturile de Formula 1, Garcia in 2005 cu un bolid Toyota, iar Soucek in luna iunie a acestui an, tot cu o masina a echipei nipone. Un eventual succes in editia 2007 a campionatului World Series l-ar putea propulsa pe unul dintre ei in Formula 1.


Alte nume de luat in seama sunt cele ale pilotilor Javier Villa si Roldan Rodríguez, care concureaza in prezent in campionatul GP 2, anticamera Formulei 1. Nici sansele ca Adrian Valles sa ajunga in „Marele Circ“ nu sunt de neglijat, acesta asteptând in prezent o oferta de la echipa Skyper (fosta Midland).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS