11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe trage cortina peste faza grupelor

Se trage cortina peste faza grupelor

Ultima etapa a fazei grupelor Cupei UEFA a inceput aseara, când s-au jucat partidele din cadrul grupelor E, F, G si H, si se va incheia astazi, o data cu disputarea meciurilor din cadrul grupelor A, B, C si D. Din cele doua echipe românesti care au acces in aceasta faza a celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi, Rapid si Dinamo, doar ultima dintre ele va evolua in runda de final, formatia giulesteana incheindu-si parcursul in etapa trecuta. „Câinii“ vor intâlni, in aceasta seara, echipa engleza Tottenham.


Livorno vrea sa fie eliminata


In Grupa A, Rangers (locul 1, 7 puncte), care va juca astazi cu Partizan (locul 5, 1 punct), si Maccabi Haifa (locul 2, 7 puncte), care va sta in aceasta runda, sunt deja calificate, pentru pozitia a treia urmând sa se lupte Auxerre (locul 3, 4 puncte) si Livorno (locul 4, 2 puncte).


In urma victoriei de la Belgrad, din runda trecuta, echipa la care evolueaza atacantul român Daniel Niculae, Auxerre, mai are nevoie doar de un rezultat de egalitate in meciul de pe teren propriu cu Livorno pentru a accede in faza 16-imilor. O victorie a gazdelor este destul de probabila in acest meci, presedintele clubului Livorno, Aldo Spinelli, declarând zilele trecute ca isi doreste ca echipa sa fie eliminata cât mai repede din Cupa UEFA. El a opinat ca formatia din nordul Italiei nu are un lot capabil sa faca fata si in aceasta competitie. „Sper sa iesim din Cupa UEFA chiar dupa meciul cu Auxerre. Echipele de nivelul nostru care sunt in Cupa UEFA nu pot sa joace o data la trei zile. Nu avem un lot la inaltime din punct de vedere cantitativ, dar in ceea ce priveste calitatea stam bine. Nu facem fata totusi. De aceea, repet, sper sa fim eliminati la Auxerre“, a explicat Spinelli.


„Câinii“ se duc la cumparaturi


In Grupa B, Tottenham (locul 1, 9 puncte) va juca acasa, in aceasta seara, cu Dinamo Bucuresti (locul 2, 7 puncte), „câinii“ având nevoie de o victorie pentru a ocupa fotoliul de lider. „Câinii“ nu par prea preocupati de disputa cu Tottenham, atacantul Ionel Ganea declarând ca vor merge la Londra la cumparaturi.


„Nu cred ca este un meci asa de important pentru noi. Vom merge la cumparaturi. Din câte stiu eu, suntem deja calificati. Nu mai conteaza primul loc, obiectivul a fost sa ne calificam“, a spus Ganea.


Celalalt meci din aceasta grupa este Bayer Leverkusen (locul 5, 1 punct) – Besiktas Istanbul (locul 3, 3 puncte), in timp ce FC Bruges va sta. Michael Skibbe, antrenorul echipei Bayer Leverkusen, a spus ca echipa sa trebuie sa-i invinga pe turci pentru a scapa astfel de pasa neagra prin care a trecut in ultima vreme.


„Ne-am facut singuri viata grea. Sper sa o invingem pe Besiktas si sa ne calificam la rândul nostru“, a spus antrenorul german.


Braga vrea sa-i fure locul lui Liberec


In Grupa C, Braga (locul 4, 3 puncte) trebuie sa o invinga pe Grasshoppers (locul 5, 0 puncte), pentru a-i „fura“ locul al treilea lui Slovan Liberec, care sta in aceasta etapa. Sevilla (locul 2, 7 puncte) si AZ (locul 1, 7 puncte) isi disputa prima pozitie a grupei pe arena din capitala Andaluziei.


Parma (locul 1, 9 puncte) si-a asigurat prima pozitie in Grupa D si, probabil, va da credit rezervelor in disputa de pe teren propriu cu Osasuna (locul 3, 4 puncte). Heerenveen (locul 5, 1 punct) are nevoie de o victorie la scor in disputa cu Lens (locul 2, 4 puncte), pentru a spera la calificare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS