5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamo Kiev vrea sa-si spele pacatele

Dinamo Kiev vrea sa-si spele pacatele

Meciurile din grupele E, F, G si H din etapa a 6-a a Ligii Campionilor se vor disputa astazi, de la ora 21.45. Din aceste patru grupe, Olympique Lyon, Real Madrid, Celtic Glasgow si AC Milan au deja asigurat accesul in optimi, pentru celelalte locuri calificante lupta urmând sa se dea in aceasta ultima runda.


Grupa E


In Grupa E, din care face parte si campioana României, Steaua, ucrainenilor de la Dinamo Kiev nu le-a mai ramas altceva de facut decât sa spere ca nu vor incheia fara victorie faza grupelor Ligii Campionilor din acest sezon. Elevi lui Anatoli Demianenko au pierdut „cursa“ europeana dupa egalul cu Steaua, de la Bucuresti, si vor incerca sa invinga in aceasta seara pe Real Madrid, care va folosi o echipa de rezerve, pentru a mai atenua din amaraciunea propriilor suporteri. In cazul in care nu va câstiga, Dinamo va inregistra cel mai slab rezultat in istoria ei de zece participari in grupele Ligii Campionilor.


Grupa F


Sir Alex Ferguson, antrenorul formatiei Manchester United, i-a avertizat pe elevii sai ca nu au voie sa faca nici un pas gresit in partida pe care gruparea de pe „Old Trafford“ o va disputa astazi, pe teren propriu, cu Benfica Lisabona, in Grupa F a Ligii Campionilor.


„Nu va fi un meci usor, dar forma in care este echipa mea ma face sa cred ca totul va fi OK. Singura intrebare pe care mi-o pun inaintea acestei intâlniri este daca vom concretiza sau nu ocaziile pe care ni le vom crea. Sper sa nu se intâmple ca la Middlesbrough, când am câstigat la limita pentru ca am ratat multe oportunitati de a marca. Nu avem voie sa gresim cu Benfica. Trebuie sa profitam de orice sansa care ni se va ivi. Ei vor veni aici cu gândul sa faca un meci mare“, a spus Ferguson.


Pentru Manchester este suficient un rezultat de egalitate ca sa-si asigure calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor. Elevii lui Sir Alex Ferguson ar putea incheia Grupa F chiar pe primul loc, dar acest lucru depinde si de rezultatul meciului FC Copenhaga – Celtic Glasgow, scotienii având in prezent acelasi numar de puncte (9) ca si Manchester.


Grupa G


Mijlocasul echipei FC Porto, Ricardo Quaresma, s-a declarat optimist inaintea partidei de astazi, cu Arsenal Londra, din Grupa G a Ligii Campionilor, sustinând ca lusitanii ii pot invinge pe „tunari“.


„Arsenal este o echipa buna, cu jucatori valorosi. Dar acest lucru nu ne intereseaza prea mult. Vom aborda acest meci ca pe toate celelalte, cu un singur gând: sa câstigam. Fata de englezi, noi vom conta si pe aportul publicului“, a spus portughezul.


Cea mai mare problema cu care se confrunta Arsenal inaintea meciului de la Porto este absenta starului francez Thierry Henry, suspendat pentru aceasta partida. Chiar daca ar fi avut drept de joc, Henry nu ar fi putut evolua din cauza unei accidentari.


Inaintea acestui meci, Arsenal este lidera, cu zece puncte, urmata de Porto cu acelasi numar de puncte si de TSKA Moscova cu opt puncte, rusii urmând sa joace pe terenul ultimei clasate, Hamburg. Un egal pe „Stadionul Dragonului“ intre Porto si Arsenal, coroborat cu o victorie a lui TSKA la Hamburg, ar scoate-o din competitie pe formatia lui Arsene Wenger, dezavantajata de rezultatele directe cu rusii (0-0 si 0-1).


Grupa H


AC Milan a obtinut deja calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor. Mai mult, elevii lui Carlo Ancelotti si-au adjudecat si primul loc in Grupa H, in urma infrângerii de la Atena cu AEK (0-1). Având in vedere ca „rossonerii“ au avut un parcurs dezastruos in Serie A pâna acum, ocupând locul 15, conducerea gruparii milaneze a decis sa faca tot posibilul pentru a evita un record negativ de spectatori la partida de astazi, cu francezii de la OSC Lille, ultimul din faza grupelor Ligii Campionilor. Pe lânga faptul ca pretul biletelor a fost redus foarte mult, AC Milan a pus in vânzare si tichete la pretul de un euro, destinate celor care poseda abonamente pentru meciurile din Serie A. Cei care poseda deja abonamente pentru partidele din Champions League vor putea, la rândul lor, achizitiona bilete la pretul de un euro pentru un prieten.


Francezii de la Lille vor veni la Milano fara portarul titular, senegalezul Tony Sylva, care si-a fracturat un deget in meciul din campionat cu Nancy, câstigat sâmbata cu 3-1. Cel care il va inlocui va fi Gregory Malicki. Incert pentru aceasta partida este fundasul Gregory Tafforeau, care acuza dureri la glezna.


Lille ocupa locul al treilea in grupa si trebuie sa obtina un punct sau trei pe „San Siro“ pentru a accede in optimi. Francezii vor pierde insa calificarea daca AEK Atena va invinge la Bruxelles pe Anderlecht.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS