12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlin Olteanu, pe urmele lui Tanasie

Alin Olteanu, pe urmele lui Tanasie

Antrenorul Constantin Cucu doreste sa obtina rezultate mai bune in 2007 si vede in cel mai bun elev al sau, Alin Olteanu, un viitor Sorin Tanasie.


Chiar daca orasul Craiova nu se poate compara deocamdata cu Ploiestiul sau Bucurestiul in materie de box, pugilistii din Banie au reusit in acest an rezultate foarte bune, care anunta revirimentul cluburilor din inima Olteniei. La final de an, sectia de box a Clubului Sportiv Armata si-a facut bilantul, antrenorul Constantin Cucu fiind multumit de ceea ce au reusit elevii sai in 2006. „Daca analizam performantele din acest an, se poate spune ca CS Armata este pe primul loc in ierarhia cluburilor din Craiova, in special datorita rezultatelor obtinute de Alin Olteanu. Acesta a reusit sa se intoarca de la Campionatul European de juniori, care a avut loc la Roma, cu o medalie de bonz, singura performanta obtinuta de România in 2006 si prima reusita de un sportiv craiovean dupa Sorin Tanasie, care are in palmares titlul de campion mondial la juniori“, a afirmat Constantin Cucu. Pe lânga bronzul european, Olteanu a mai obtinut in acest an medalia de argint la Campionatul National de juniori si aur la Cupa României.


„CS Armata a adunat in 2006 zece medalii, ceea ce ne da mari sperante pentru anul viitor, când ne dorim sa urcam in topul cluburilor cu pretentii. Nu pot sa trec insa cu vederea sprijinul pe care l-am primit din partea conducerii clubului, a presedintelui CS Armata, Horatiu Stanescu, si a presedintelui sectiei de box, Ion Butoianu, care ne-au oferit toate conditiile“, a adaugat Cucu. Acesta i-a mai nominalizat la capitolul sperante pe Constantin Tudor (medalie de bronz la CN de juniori), Vasile Daea (aur la Cupa României – cadeti) si Bogdan Caprioara (bronz la CN de cadeti).


Patru medalii la Cupa României


Ultima competitie la care au participat pugilistii de la CS Armata a fost Cupa României la cadeti (15-17 ani), intrecere desfasurata la Ploiesti. In ring au urcat aproape 100 de sportivi, competitia, urmarita si de reprezentantii FR de Box, constituind un criteriu de selectie pentru formarea lotului national de cadeti cu care antrenorul coordonator Titi Tudor va aborda anul viitor Campionatele Mondiale si Europene.


CS Armata s-a prezentat cu sase sportivi, reusind sa obtina patru medalii, una de aur, doua de argint si una de bronz. „Am avut cei mai multi finalisti, la concurenta cu Dinamo, dar sportivul nostru Poenaru Constantin a fost vaduvit de medalia de aur, pentru ca am fi depasit pe Dinamo in clasamentul pe medalii, club unde lucreaza sapte antrenori, in timp ce eu sunt singur, fiind ajutat doar de instructorul Viorel Fâciu“, a spus antrenorul de la CS Armata, Constantin Cucu. „Sunt multumit de prestatia elevilor mei si mai mult ca sigur ca Poenaru va fi cooptat in lotul national, pentru ca a lasat o impresie buna la acest turneu, iar Titi Tudor a anuntat ca isi doreste cel putin doi sportivi la fiecare categorie“, a mentionat Cucu.


Laureatii de la Cupa României au fost Vasile Daea (categoria 70 kg) – locul I, Alex Gramescu (66 kg) si Constantin Poenaru (60 kg) – locul II si Ion Tapelea (66 kg) – locul III.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS