12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona este in pericol

Barcelona este in pericol

Daca nu va invinge, astazi, pe Werder Bremen, formatia catalana va deveni singura echipa detinatoare a trofeului Ligii Campionilor care nu reuseste sa treaca de faza grupelor.


Partidele din Grupele A, B, C si D contând pentru etapa a 6-a Ligii Campionilor se vor disputa astazi, de la ora 21.45. Din cele patru grupe, Chelsea Londra, Bayern München, Inter Milano, Liverpool, PSV Eindhoven si Valencia sunt deja calificate, scapând de emotii pentru meciurile de astazi.


Cea mai interesanta confruntare de astazi se va disputa pe „Nou Camp“, unde FC Barcelona va trebui sa câstige in fata lui Werder Bremen, pentru a-si asigura locul al doilea in Grupa A, echivalent cu participarea in optimile de finala. In caz contrar, formatia pregatita de Frank Rijkaard poate deveni singura echipa detinatoare a trofeului Ligii Campionilor care nu reuseste sa treaca de faza grupelor.


Grupa A


Antrenorul echipei FC Barcelona, Frank Rijkaard, va putea conta astazi, la meciul cu Werder Bremen, pe serviciile fundasului mexican Rafael Marquez. Indisponibil din cauza unei accidentari pentru meciul din campionat jucat sâmbata, cu Levante (1-1), Marquez s-a antrenat alaturi de coechipierii sai duminica si isi va putea relua locul de titular in defensiva alaturi de Carles Puyol. Francezul Liliam Thuram, care a jucat pe toata durata meciului cu Levante, va trece astfel pe banca de rezerve.


Rafael Marquez s-a accidentat la glezna dreapta in urma cu doua saptamâni, in partida de la Sofia, cu Levski (2-0), si s-a refacut mai repede decât era prevazut, deoarece ligamentele nu i-au fost afectate. Xavi, Deco, Gudjohnsen si Giuly, titulari sâmbata, se vor gasi si ei in formatia de start a catalanilor la meciul cu Bremen, la fel ca si Ronaldinho, menajat de Rijkaard la intâlnirea cu Levante.


Lista jucatorilor indisponibili de la Barcelona cuprinde insa câtiva jucatori de baza: Messi, Javier Saviola si Samuel Eto’o. Ultimul dintre ei a declarat recent ca ar putea reveni pe teren la jumatatea lunii ianuarie, mai repede decât era prevazut.


In celalalt meci care se va disputa in Grupa A, Chelsea Londra nu poate rata victoria in fata lui Levski Sofia, elevii lui Mourinho putându-si asigura astfel primul loc. Aceasta este o partida in care se va marca de multe ori, echipa bulgara primind 15 goluri in cele cinci meciuri disputate in faza grupelor.


Grupa B


Atacantul brazilian Adriano si fundasul columbian Ivan Cordoba nu vor putea evolua, din cauza unor accidentari, in partida pe care formatia italiana Inter Milano o va disputa, astazi, pe „Allianz Arena“, cu Bayern München, in Grupa B a Ligii Campionilor. Adriano a fost afectat in ultimele zile de dureri la spate si s-a limitat sa faca doar antrenamente usoare in sala, pe bicicleta. El nu a fost inclus de antrenorul Roberto Mancini in lotul pentru intâlnirea cu elevii lui Felix Magath. In schimb, Cordoba este afectat de o accidentare mai veche si a fost menajat pentru partida de la München. Roberto Mancini nu va putea conta astazi nici pe atacantul argentinian Julio Cruz, accidentat la genunchi si indisponibil cel putin pâna in luna ianuarie.


Inaintea meciului de pe „Allianz Arena“, atât italienii, cât si germanii sunt calificati in optimile Ligii Campionilor, singurul scop al combatantelor fiind obtinerea locului intâi in grupa. Lui Bayern ii este suficient si un rezultat de egalitate pentru a ramâne lidera.


In schimb, meciul de la Lisabona, dintre Sporting si Spartak Moscova, este o „finala“ pentru un loc in UEFA. Lusitanii au un avans de trei puncte fata de rusi si s-ar multumi si cu un egal, oaspetii având doar varianta victoriei.


Grupa C


Toate problemele din Grupa C au fost rezolvate si, indiferent de rezultatele din partidele de astazi, Liverpool isi va pastra pozitia de lidera, PSV Eindhoven va merge in optimi de pe locul al doilea, Bordeaux va juca in 16-imile Cupei UEFA, iar Galatasaray va incheia faza grupelor pe ultimul loc. In aceste conditii, ultimele meciuri din Grupa C, Galatasaray – Liverpool si PSV Eindhoven – Bordeaux, se vor juca doar pentru palmares si pentru banii oferiti de UEFA.


Cu toate ca va avea câtiva jucatori de baza indisponibili, antrenorul echipei Girodins Bordeaux, Ricardo Gomes, sustine ca francezii nu se vor relaxa la meciul de la Eindhoven.


„Daca am ocupat deja locul al treilea, asta nu inseamna ca vom aborda cu lejeritate meciul de la Eindhoven. Este o partida importanta pentru club si trebuie sa parasim cu fruntea sus Liga Campionilor in acest sezon“, a spus Gomes.


Tehnicianul nu va putea conta pe serviciile fundasului central Marc Planus, operat la genunchi saptamâna trecuta. Vor mai lipsi mijlocasul stânga Wendel, care a suferit o entorsa la glezna, atacantul Marouane Chamakh, aflat in convalescenta dupa o accidentare la genunchi, si mijlocasul Fernando, suspendat. Totodata, conducatorul de joc Johan Micoud va fi menajat, dar va reveni, in schimb, mijlocasul defensiv Rio Mavuba, care nu a jucat duminica in Ligue 1 contra gruparii Lens.


Grupa D


Cristi Chivu a spus ca nu crede ca spaniolii de la Valencia vor face un simplu act de prezenta, astazi, in capitala Italiei, la partida pe care elevii lui Sanchez Floreso o vor disputa cu AS Roma, in Grupa D a Ligii Campionilor. Roma trebuie sa obtina cel putin un rezultat de egalitate pentru a se califica in optimile Ligii Campionilor, in timp ce Valencia si-a adjudecat deja primul loc in grupa si se va prezenta cu o formatie decimata de accidentari.


„Noi nu trebuie sa ne gândim acum la derbiul cu Lazio de duminica, intrucât cel mai important meci este cel cu Valencia. Chiar daca au multi jucatori absenti si sunt deja calificati, nu cred ca spaniolii vor veni sa faca figuratie. Toate meciurile se disputa pe teren si sper sa reusim sa controlam partida in cel mai bun mod posibil“, a spus Chivu.


Inaintea partidei de pe „Olympico“, Roma se afla pe locul al doilea in grupa si are sapte puncte, cu doua mai multe decât ocupanta pozitiei a treia, Sahtior Donetk, care va juca in deplasare cu Olympiakos Pireu. Pentru a trece de faza grupelor, „minerii“ lui Mircea Lucescu nu numai ca trebuie sa invinga pe Olympiakos, dar trebuie si sa spere ca Valencia va câstiga la Roma.


Liga Campionilor, faza grupelor


Programul partidelor care se vor disputa astazi, de la ora 21.45, in etapa a 6-a a fazei grupelor Ligii Campionilor: Grupa A: Chelsea Londra – Levski Sofia, FC Barcelona – Werder Bremen; Grupa B: Sporting Lisabona – Spartak Moscova, Bayern Munchen – Inter Milano; Grupa C: Galatasaray – FC Liverpool, PSV Eindhoven – Girondins Bordeaux; Grupa D: Olympiakos Pireu – Sahtior Donetk, AS Roma – Valencia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS