14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGuso, omul recordurilor

Guso, omul recordurilor

Liga I


FC Arges – Pandurii


• Stadion „Nicolae Dobrin“, astazi, ora 14.00
(National TV)


• Formatii probabile:


FC Arges: Bosneag – D. Ghita, I. Badea, Chita, Ianchuk – Cruceru, Nastasie, Prepelita, D. Rednic – Bilasco, C. Tanasa. Antrenor: Dorinel Munteanu.


Pandurii: Guso – Popete, Rus, Chibulcutean, Mândrean – A. Popescu, Vatavu, Vancea, Vranjkovic – I. Iordache, Vintilescu. Antrenor: Eugen Neagoe.


• Vor arbitra: S. Corpodean – M. Naghy, C. Avram.


Pentru portarul bosniac Adnan Guso, meciul cu FC Arges este special, fiind partida cu numarul 100 in prima divizie din România.


De cinci ani in România, bosniacul dintre buturile „pandurilor“, Adnan Guso, este „stranierul“ cu cele mai multe prezente in prima liga, atingând cota 100 cu ocazia partidei de la Pitesti. Titular la Pandurii, Guso isi doreste multe meciuri si putine goluri sub culorile gruparii gorjene. „Nu e usor sa faci un astfel de record. Nu cred ca meciul 200 ma va prinde in România pentru ca ar trebui sa ramân inca trei ani aici. Sa vedem ce va fi pâna la 20 mai, când expira contractul cu Pandurii. Daca ma voi intelege cu domnul presedinte Condescu o sa prelungim acordul. Pâna atunci insa vreau sa joc in cât mai multe meciuri si sa primesc cât mai putine goluri“, este dorinta lui Guso.


Antrenorul cu portarii, Vali David, a lansat o noua provocare pentru elevul sau, zece meciuri fara gol, pretentiile tehnicianului fiind prea mari si pentru candidatul la „Balonul de Aur“, Gianluigi Buffon. „Vali imi cere sa fac aici un nou record, zece meciuri fara gol, dar i-am spus ca poate sa il aduca si pe Buffon ca nu va reusi zece jocuri fara sa primeasca gol“, crede Guso. Bosniacul, posesorul altui record stabilit la Universitatea Craiova, 72 de meciuri consecutive, se simte in forma si isi doreste sa nu primeasca gol de la fostii sai coechipieri.


„La Pitesti imi doresc sa nu iau gol, iar daca baietii imi vor face cadou victoria ar fi si mai bine. Si pentru mine ar fi un cadou pentru ca este ziua mea in curând, dar si pentru domnul Viorel Temelescu, care e nascut pe 25 noiembrie. Daca facem egal sau batem poate face si dânsul cinste“, a afirmat Guso.


Si Bogoi are trecut alb-violet


Pe lânga Adnan Guso, alti doi „panduri“ au trecut de-a lungul timpului prin curtea echipei FC Arges, Adi Bogoi adunând 130 de prezente in tricoul alb-violet, in timp ce atacantul Nemanja Jovanovic a avut o aparitie meteorica. Pandurii considera mincinos locul 16 pe care se situeaza adversara FC Arges, sosirea lui Dorinel Munteanu la Pitesti relansându-i pe urmasii lui Dobrin, care traverseaza o forma buna. Antrenorul Eugen Neagoe nu va putea conta pe Dragomir, suspendat, si Stânga, accidentat, acestia urmând sa fie inlocuiti de Mândrean si Vatavu.


Defensiva, punctul slab al gruparii gorjene in opinia lui Munteanu, va avea in componenta trei ex-bistriteni, plus Popete, revenit ca titular pe flancul drept dupa autogolul de la Vaslui. „Sigur, sunt absenti doi jucatori foarte importanti in echipa, dar sper ca aceia care ii inlocuiesc sa joace cât mai bine. Pe stânga o sa evolueze Mândrean si cred ca o va face bine pentru ca si la Bistrita a mai jucat acolo. Este un meci dificil pentru ca de când a venit Dorinel Munteanu la FC Arges pitestenii au facut numai meciuri bune. Si au o echipa destul de buna totusi, cu jucatori de valoare“, a avertizat noul capitan, Alin Rus.


Stânga i-a predat stafeta lui Rus


Sprijinit in cârje, capitanul „pandurilor“, Florin Stânga, a asistat ieri la antrenamentul echipei, dorind sa-si salute colegii inainte de a pleca spre Brasov, unde isi petrece perioada de convalescenta si de recuperare. Stânga a tinut sa atinga mingea care-i va lipsi doua luni dupa ce a suferit o fractura de metatarsian in jocul cu Steaua. La partida cu FC Arges, banderola de capitan la Pandurii va fi purtata de Alin Rus.


„Am mai fost capitan la meciul de la Galati, când am pierdut cu 2-0, sper ca la partida cu FC Arges sa obtinem cel putin un punct. Ca orice alt capitan sper sa duc echipa spre victorie si sa fiu un al doilea antrenor acolo intre jucatori“, a declarat Rus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS