14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa Pandurii, avantajata de programare

Echipa Pandurii, avantajata de programare

Comitetul Executiv al FRF a hotarât ca primele doua etape din retur sa se dispute in continuarea turului, conform programarii initiale. Pandurii Târgu Jiu va intâlni la inceputul lunii decembrie pe Rapid (deplasare) si Dinamo (acasa), clubul gorjean dându-si acordul in acest sens. Chiar daca la prima vedere pare dezavantajata de programare, echipa lui Neagoe are mai multe sanse sa obtina puncte cu cele doua grupari bucurestene acum, decât in primavara. Atât Rapid, cât si Dinamo sunt angrenate si in grupele Cupei UEFA si vor acumula o stare de oboseala care poate fi speculata de „panduri“.


Terenurile grele sunt alt aliat al fotbalistilor lui Neagoe in lupta cu doua echipe obligate sa construiasca. Deoarece „Municipalul“ din Târgu Jiu nu are nocturna, jocul cu Dinamo va fi programat la ora 13.00, „câinii rosii“ nefiind capabili sa obtina nici un succes in acest sezon la ora prânzului. In defavoarea sa, Pandurii poate invoca doar absenta capitanului Florin Stânga, accidentat grav in meciul cu Steaua, acesta urmând sa revina pe gazon abia anul viitor. Deoarece n-au facut o pregatire corespunzatoare in vara, „pandurii“ ar putea ceda din punct de vedere fizic in cele doua jocuri solicitante, insa prin ambitie se poate compensa acest neajuns.


Atacul a ramas dator


Desi Pandurii ocupa locul noua cu o etapa inainte de finalul turului, distanta pâna la locurile retrogradabile este destul de mica, de doar patru puncte. Dupa vizita Stelei la Târgu Jiu, echipa lui Neagoe are un pasiv de trei puncte la adevar si risca sa-l dubleze dupa ultimul joc de pe teren propriu cu Dinamo. O buna oportunitate pentru gorjeni de a-si ajusta „adevarul“ este la Pitesti, desi echipa lui Dorinel Munteanu pare in crestere de forma.


Directorul tehnic al „pandurilor“, Nicolae Zamfir, atentioneaza gruparea gorjeana asupra faptului ca trebuie sa-si imbunatateasca faza de atac. „Trebuie sa fim foarte atenti pentru ca suntem in jumatatea a doua a clasamentului. Suntem la -3 si vine si Dinamo la Târgu Jiu. A renascut si FC Arges, e greu campionatul. Trebuie sa ne imbunatatim faza de atac, pentru ca pe cea de aparare se pare ca o jucam bine. Trebuie sa marcam mai multe goluri pentru ca, daca nu marchezi, nu poti sa obtii cele trei puncte atât de necesare“, a avertizat Zamfir.


Vintilescu, multumit cu un punct


Autorul celei mai mari ratari a „pandurilor“ in meciul cu Steaua, Sorin Vintilescu, sustine ca duelul cu fundasii lui Olaroiu a fost cel mai solicitant din cariera sa, iar punctul obtinut valoreaza triplu, data fiind valoarea adversarului. „Goian si Ghionea sunt cei mai puternici fundasi pe care i-am intâlnit in cariera mea. Imi zvâcneste si acum tâmpla de câte coate am luat in cap, dar le-am luat cu folos. Un punct cu Steaua valoreaza cât trei cu alte formatii, pentru ca este echipa care te solicita cel mai mult intr-un meci in România. Pandurii va fi «nasa» echipelor din Bucuresti când le vom invinge. Deocamdata, sa ne multumim cu câte un punct si sa speram ca in viitor le vom nasi aici, in Oltenia. Este un rezultat echitabil, am avut si noi doua ocazii mari de a inscrie, au avut si ei“, a spus Vintilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS