10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoi craioveni de aur

Doi craioveni de aur

Orasul Buzau a gazduit, in perioada 13-18 noiembrie, finala Campionatului National la copii, competitie la care au participat peste 100 de sportivi din toata tara. La intrecere s-au inscris si noua sportivi din Banie, trei de la CFR Marfa IRLU Craiova si sase de la CSM Craiova. Dintre cei noua pugilisti craioveni, cinci au reusit sa urce pe podium, dintre care doi au obtinut chiar medalii de aur. Este vorba de Ilie Stan si Gabriel Cloanta, ambii de la CFR Marfa IRLU. Ilie Stan a devenit campionat national la categoria 40 kg, dupa ce s-a impus in trei meciuri, iar in finala l-a invins pe reprezentantul gazdelor. Gabriel Cloanta a trebuit sa sustina tot trei partide pâna la finala, devenind campion national la categoria 45 kg dupa ce in ultimul act al intrecerii l-a invins pe reprezentantul clubului Steaua. Trebuie amintit ca Stan este elev la Liceul „Arhitect Ion Mincu“, iar Cloanta la Liceul „Stefan Odobleja“. Cei doi pugilisti sunt pregatiti de antrenorii Marcel Sârba si Ion Dragomir. Adunând medaliile de la acest concurs, CFR se poate lauda ca in anul 2006 a obtinut 17 medalii, dintre care cinci de aur, noua de argint si trei de bronz. „Speram sa ne imbogatim zestrea de medalii dupa ce ne intoarcem de la Cupa României de cadeti, intrecere care va debuta pe 27 noiembrie, la Ploiesti“, a spus Ion Dragomir, antrenor la CFR Marfa IRLU Craiova.


Celelalte trei medalii ale delegatiei oltene au fost obtinute de sportivii Clubului Sportiv Municipal Craiova. Astfel, Alin Pascu (categoria 48 kg) a luat medalia de argint, in timp ce medaliile de bronz au revenit pugilistilor Liviu Mazilu (categoria 62 kg) si Adrian Miescu (categoria 45 kg). Cei trei sportivi sunt pregatiti de antrenorii Vasile Fântâna, Constantin si Marin Stefanovici.


Inca doi craioveni trec la profesionism


Conform antrenorului Vasile Fântâna, alti doi pugilisti din Banie urmeaza sa treaca la profesionism. Alin Florea si Ionut Dinca, sportivi legitimati la CSM Craiova, urmeaza sa spuna adio boxului amator. „Cei doi vor boxa pentru noul club care se va infiinta la Craiova si care si-a propus sa organizeze o gala, la Craiova, la primavara. Pâna atunci, Florea si Dinca vor merge pe 1 decembrie la Palma de Malorca, pentru a sustine doua meciuri la profesionisti in Spania. Alin Florea se afla la al doilea meci la profesionisti, in timp ce Ionut Dinca este la primul. Meciurile se vor desfasura in sistem de patru reprize“, a dezvaluit antrenorul Vasile Fântâna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS