6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReturul nu se amâna

Returul nu se amâna

Comitetul Executiv al FRF s-a reunit ieri dupa-amiaza la Piatra Neamt si a hotarât ca primele doua etape ale returului sa se dispute conform programarii initiale, adica la inceputul lunii decembrie, in continuarea turului de campionat.


„Anul acesta calendaristic vom avea si primele doua etape ale returului. Doar daca va ninge, dupa caz, arbitrii pot amâna partidele“, a spus Mircea Sandu, inca dinaintea sedintei. Mai mult decât atât, dupa luarea deciziei, presedintele FRF a marturisit ca nici nu s-a pus problema ca ideea sa nu fie aplicata, pentru ca „vorbim de o protectie generala a cluburilor si nu de interesele a trei – patru echipe“.


„Nu s-a pus deloc problema amânarii, Comitetul Executiv a luat o decizie inaintea campionatului si trebuie respectata. Anul trecut am avut de suferit si am fost criticati din aceasta cauza, dar ne-am asumat criticile. In cazul in care am fi mutat inceperea returului pentru primavara anului viitor ar fi urmat sa mai jucam doua etape dupa meciul nationalei cu Slovenia“, a spus Mircea Sandu.


Cluburile nu vor mai fi depunctate pentru declaratiile oficialilor


Tot in cadrul sedintei de ieri, de la Piatra Neamt, Comitetul Executiv al FRF a hotarât sa nu se mai depuncteze cluburile pentru declaratiile jignitoare facute de reprezentantii echipelor, dar amenzile pe care le vor primi cei in cauza vor fi cuprinse intre 20.000 si 200.000 de lei noi. Depunctarea cluburilor va fi aplicata doar in cazul in care vor exista violente comise de oficiali, cum a fost cazul Stiintei la meciul cu Poli Iasi, când Adrian Mititelu a fost violent cu brigada de arbitri. „Respectul este o valoare universala pe care trebuie sa o pastram. De ce sa depunctezi clubul? Poate determina chiar si pierderea campionatului. Mai bine sa sufere cei care vorbesc neintrebati“, a spus Mircea Sandu, care a precizat ca decizia CE a venit in urma discutiilor purtate cu 17 dintre cei 18 presedinti de cluburi ce activeaza in Liga I. „Sa fereasca Dumnezeu pe cine va trebui sa plateasca aceste amenzi“, a completat Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.


Universitatea este dezavantajata


Inca de la bun inceput, patronul Stiintei, Adrian Mititelu, a fost impotriva inceperii returului in decembrie, pentru ca lotul alb-albastru numara foarte multi accidentati si lista s-ar putea mari, deoarece terenurile vor deveni impracticabile in scurt timp. Alt factor care l-a determinat pe Mititelu sa se impotriveasca federatiei este faptul ca Universitatea spera sa intâlneasca pe FC Vaslui (in deplasare) si pe Steaua (acasa) dupa ce se va intari lotul si vor reveni si jucatorii accidentati. „Nu avem noi loturi de 30 de jucatori sa rezistam sa jucam 19 etape. Poate vor sa jucam nonstop, ca si asa avem stadioane grozave, terenuri excelente si suntem cei mai buni. Ce conteaza ca fotbalistii se omoara pe teren, noi sa ne facem norma. Ne plângem ca nu avem calitate la fotbal si ca fotbalistii nu pot sa aiba continuitate. Pai, daca jucam pe asemenea terenuri si ei vin cu accidentari si alte probleme, cum sa practice un fotbal de calitate? Este in defavoarea fotbalului“, a spus Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII