6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Punctul fericirii

Liga I


Pandurii – Steaua 0-0


• Stadion „Municipal“, spectatori 10.000.


Pandurii: Guso – Mândrean, Rus, Chibulcutean, I. Dragomir – A. Popescu (’86, Bogoi), Vatavu, Fl. Stânga (’82, Popete), Vranjkovic – I. Iordache, Vintilescu (’63, D. Orac). Antrenor: Eugen Neagoe.


Steaua: Cernea – S. Stancu, D. Goian, Ghionea, G. Coman – Nicolita (’74, V. Badea), Lovin (’66, M. Radoi), Paraschiv, Cristocea (’46, Oprita) – N. Dica, Thereau. Antrenor: Cosmin Olaroiu.


• Cartonase galbene: Dragomir (2), Rus, Guso, Iordache / Paraschiv.


• Cartonase rosii: Dragomir ’67 / Goian ’58.


• Au arbitrat: Cr. Balaj – Ed. Dumitrescu, N. Meghesan.


Dupa un joc tensionat, cu doua eliminari, Pandurii si Steaua au obtinut câte un punct, rezultat multumitor doar pentru gorjeni.


Steaua a fost respectata la Târgu Jiu pâna la fluierul de inceput al centralului Cristi Balaj. Primiti cu aplauze, baloane in culorile rosu si albastru si flori, „razboinicii“ lui Gigi Becali au simtit in teren ca joaca impotriva revelatiei turului. „Pandurii“ nu s-au lasat intimidati de fotbalistii lui Olaroiu si au luptat sa obtina macar un punct. Organizati bine in defensiva, agresivi in sensul bun al cuvântului, oltenii au lasat putine spatii pentru tehnicii lor adversari.


Surprinsi de inceputul debordant al stelistilor, cap Lovin peste poarta (‘1), elevii lui Neagoe au echilibrat incet jocul, dar nu au eliminat greselile personale. Chibulcutean a bâlbâit o minge, Dica a interceptat, Guso intervenind cu piciorul din fata decarului stelist (’15). Bosniacul a luftat apoi un balon trimis acasa de Dragomir si spectatorii au rasuflat usurati ca mingea nu era pe spatiul portii. Cernea a avut de lucru in minutul 20, când a retinut in doi timpi voleul lui Dragomir si jocul s-a mutat pentru urmatoarele 20 de minute la centrul terenului. Thereau a primit o minge la sapte metri de poarta gorjenilor, dar Guso a intervenit eficient si a salvat golul (’40). Ocazia s-a mutat la poarta cealalta, dar nu s-a razbunat, mingea trimisa cu capul de Vintilescu trecând putin peste poarta (’41). Vatavu a sutat apoi in transversala si Pandurii a intrat la cabine cu regretul ca nu a reusit mai mult.


Rezultat echitabil


Olaroiu a fortat victoria cu Oprita si Badea, insa elevii sai au fost incapabili sa creeze vreo ocazie clara de gol la poarta lui Guso. Goian a fost eliminat in minutul 58, dupa un fault la Vintilescu, echilibrul numeric fiind refacut dupa noua minute, când Dragomir l-a urmat pe stelist la cabine. Popete putea deveni eroul „pandurilor“ pe final, când a sutat aiurea din unghi, ratând ocazia sa se revanseze dupa autogolul marcat la Vaslui (’84).


Cu regretul ca a scapat printre degete victoria cu Steaua, antrenorul Eugen Neagoe s-a declarat multumit de rezultat. „Este un rezultat echitabil. Cred ca jucatorilor mei nu le mai e teama de nici un adversar, au jucat si cu Rapid, si cu Dinamo la fel in acest tur de campionat. Cu mai mult tupeu puteam reusi mai mult si in acest joc. Rezultatul ne multumeste pentru ca, daca nu pierzi cu Steaua, nu mai conteaza ca ai jucat acasa sau in deplasare. Steaua este totusi echipa cea mai puternica si iubita chiar si aici, la Târgu Jiu. Si celor de la Real Madrid le-a fost greu cu Steaua, dar noua, care suntem Pandurii, si avem obiectiv salvarea de la retrogradare“, a concluzionat „Geana“.


Stânga si-a fracturat degetul


Accidentarea capitanului Florin Stânga din minutul 82 s-a dovedit a fi destul de grava, acesta suferind o fractura de metatarsiene la unul din degetele piciorului stâng, revenirea sa pe gazon fiind prevazuta abia anul viitor. Neagoe nu va conta in ultimul meci al turului, cu FC Arges, nici pe Dragomir, care va fi suspendat dupa ce a primit cartonas rosu cu Steaua, insa va reveni printre titulari Vancea. „Avem jucatori in lot, oricine poate fi inlocuit“, a comentat „Geana“.


Olaroiu: „Am fost lenti si previzibili“


Avertizati de forta echipei Pandurii, fotbalistii lui Cosmin Olaroiu nu au gasit resurse sa obtina victoria la Târgu Jiu. „Rezultatele pe care le-au avut Pandurii in ultima perioada ne-au facut sa ne punem semne de intrebare. Desi am dominat, nu am reusit sa fim destul de lucizi si nu am avut foarte multa coerenta si cred eu ca nici foarte multa determinare in joc. Am fost lenti si previzibili in joc si in anumite momente am riscat foarte mult. Au avut câteva contraatacuri periculoase cei de la Pandurii, care s-au aparat bine si organizat. Au stiut ce si-au propus si au obtinut ce au vrut“, a comentat Olaroiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS