17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu si Codrea, vedete in Serie A

Mutu si Codrea, vedete in Serie A

Cei doi internationali români au fost considerati de presa peninsulara ca fiind cei mai buni jucatori ai Fiorentinei, respectiv Sienei, in partidele pe care aceste formatii le-au sustinut in etapa a 9-a.


Adrian Mutu (foto) si Paul Codrea au marcat pentru echipele lor, Fiorentina, respectiv Siena, in etapa a noua a campionatului italian. Reusita atacantului român a fost a patra pentru el in actuala editie a campionatului, iar Mutu a fost considerat de presa italiana, ca si in etapa trecuta, cel mai bun jucator al toscanilor.


La rândul sau, Paul Codrea este la prima reusita pentru Siena si la a doua in Serie A, precedentul gol fiind reusit pentru Perugia, in sezonul 2003/2004.


Mutu, la al patrulea gol in Serie A


Adrian Mutu a marcat al doilea gol al echipei din Florenta in partida pierduta pe teren propriu cu 3-2 in fata gruparii Palermo. „Briliantul“ a punctat in minutul 86 si a dus scorul la 2-2, in urma unei pase primite de la Montolivo. Pâna in acel moment mai inscrisesera Barzagli (autogol ’32) pentru Fiorentina, Di Michele (‘9) si Amauri (’80) pentru Palermo. Golul victoriei sicilienilor a fost inscris de Amauri in minutul 90. Celalalt român din lotul Fiorentinei, Bogdan Lobont, a privit meciul de pe banca de rezerve. In urma acestei infrângeri, Fiorentina, echipa penalizata la inceputul campionatului, are zero puncte in clasament si se afla pe pozitia a 19-a, penultima a clasamentului.


Pentru prestatia pe care a avut-o in partida cu Palermo, Adrian Mutu a fost laudat de ziaristii italieni.


„Se pare ca vremurile proaste dupa suspendarea pentru dopaj au trecut. Românul a devenit inlocuitorul natural al lui Toni. A inscris intr-un moment important pentru echipa, oferind pentru putin timp speranta unui egal“, a notat site-ul goal.com, care l-a notat pe Mutu cu 7.


Agentia Datasport l-a notat pe Mutu cu 6.5, la fel ca si pe coechipierul sau Montolivo, si a subliniat faptul ca atacantul român inscrie aproape in fiecare etapa.


Fiorentinanews.com i-a acordat românului nota 6,5, in timp ce Montolivo a primit 7,5.


„Un alt gol pentru Mutu, cel al unei sperante iluzorii, si mult ghinion la o lovitura libera ce merita o soarta mai buna“, a scris sursa citata despre atacantul român.


Codrea a adus victoria


Paul Codrea, revenit la Siena dupa o accidentare care l-a tinut mai mult de o luna in afara terenului, a reusit sa marcheze golul victoriei in partida câstigata de „alb-negri“, cu 1-0, pe terenul formatiei Ascoli, la care evolueaza si fundasul Valentin Nastase. Codrea a intrat pe teren in minutul 58, in locul lui D’Aversa, si a marcat in minutul 86 cu un sut de la 20 de metri, nelasându-i nici o sansa veteranului Pagliuca. Pentru jocul sau, Codrea a fost catalogat de agentia Datasport drept „Salvatore della patria“, primind cea mai mare nota dintre cei aflati pe teren, 7. Valentin Nastase nu a jucat la Ascoli, fiind suspendat. In clasament, Siena ocupa locul al patrulea cu 16 puncte, in timp ce Ascoli se afla pe pozitia 17-a, cu 4 puncte.


Serie A, etapa a 9-a


Rezultatele inregistrate in runda a 9-a din Serie A: Ascoli – Siena 0-1, Cagliari – Sampdoria 1-0, Fiorentina – Palermo 2-3, Lazio – Reggina 0-0, Livorno – Empoli 0-0, Messina – Chievo Verona 2-1, Catania – Torino 1-1, Parma – Atalanta 3-1, Udinese – Roma 0-1, Milan – Inter 3-4.


Clasament: 1. Inter 21 de puncte; 2. Palermo 21; 3. AS Roma 17; 4. Siena 16; 5. Udinese 13; 6. Atalanta 13; 7. Livorno 13; 8. Empoli 11; 9. Sampdoria 10; 10. Messina 10; 11. Catania 10; 12. Cagliari 9; 13. Lazio 8; 14. AC Milan 7; 15. Torino 7; 16. Parma 7; 17. Ascoli 4; 18. Chievo 3; 19. Fiorentina 0; 20. Reggina -3.


Echipe penalizate: Fiorentina 15 puncte, Reggina 15 puncte, Milan 8 puncte, Lazio 3 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS