15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportToata lumea este impotriva lui Aragones

Toata lumea este impotriva lui Aragones

A doua infrângere consecutiva inregistrata de Spania in preliminariile Campionatului European din 2008, 0-2 in Suedia, i-a atras selectionerului Luis Aragones noi critici din partea presei iberice. Cel mai acid a fost cotidianul El Mundo Deportivo, care a indraznit sa puna pe prima pagina titlul „Fuera!“ („Afara!“), indemnând federatia sa-l demita imediat pe antrenor. Sustinut de federatie, Aragones a refuzat sa demisioneze, sâmbata, dupa meciul pierdut cu Suedia, si a afirmat ca „inca este posibila calificarea la Euro 2008“.


Presa i-a reprosat lui Aragones tactica gresita cu care a abordat meciul si faptul ca nu l-a titularizat pe Iniesta in Suedia. De asemenea, lui Aragones i se imputa faptul ca la Campionatul Mondial echipa a ajuns doar pâna in optimi, iar de la infrângerea de atunci, in fata Frantei (1-3), echipa nu a mai jucat nimic.


Jaime Lissavetzky, secretarul de stat pentru sport, a opinat ca infrângerea din Suedia „trebuie sa dea de gândit federatiei si selectionerului“ chiar daca a ramas suficient timp si suficiente meciuri pentru a „regla lucrurile“. El sustine ca sunt necesare „schimbari profunde“ pentru a evita un esec precum a fost ratarea calificarii la Campionatul European din 1992.


Nici suporterii nu mai sunt alaturi de Aragones. Un sondaj realizat de cotidianul Marca, la care au participat peste 20.000 de persoane, arata ca mai mult de 90 la suta dintre ei doresc ca selectionerul sa demisioneze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS