17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRatangii pâna la capat

Ratangii pâna la capat

Cupa României


Minerul Matasari – CSM Vâlcea 0-0 (0-3, la penaltiuri)


• Stadion „Matasari“, spectatori: 300.


Minerul: Hârsu – Bilaus (‘115, Wincentovicz), Ardeoiu, Iovan, Badea (’87, C. Popescu) – Vladut, Dinca (’87, Grigore), Stanciu, Homea (’91, Rânja) – Manea, Lacatusu. Antrenor: Constantin Trifu.


CSM Vâlcea: Pampea – Situwe, Bier, Cumpanasu, Cercel – Dumitru, Lepadatu, Melcea, Murineanu (’60, Savu) – Ciortan (’75, Mot), Budean (‘106, Negrut). Antrenor: Costel Pana.


• Cartonas rosu: Situwe (’65).


• Au arbitrat: Ed. Constantinescu – F. Imre, O. Maier.


Abia dupa minutul 65 fotbalul si-a aratat fata pe terenul denivelat din Matasari, substituind lupta surda pentru balon purtata de cei 20 de jucatori intre cele doua careuri. Jucatorul de culoare al oaspetilor, Situwe, l-a faultat pe Hârsu in momentul declansarii unui contraatac si a vazut al doilea cartonas galben, lasându-si echipa in inferioritate numerica.


„Minerii“ au prins curaj si Pampea a inceput sa numere ocaziile de gol ale gazdelor. Fundasul central Iovan a urcat in atac, dar sutul sau de la limita careului mare a trecut putin peste poarta (’71). Cu sapte minute inainte de finalul timpului regulamentar, Manea a sutat violent in transversala din preajma punctului de la 11 metri, dupa o pasa cu calcâiul a lui Lacatusu.


Prezent in tribune la spectacolul modest din primele 90 de minute, staff-ul tehnic al „pandurilor“, in frunte cu Eugen Neagoe, a parasit stadionul, lasându-l pe presedintele Condescu sa „savureze“ prelungirile alaturi de omologul sau de la Matasari, Ion Ruset.


Dupa o repriza de muzica populara, „minerii“ din teren si-au reluat obiceiul, ratând cu nonsalanta ocazie dupa ocazie. Lacatusu s-a descurcat bine intre trei adversari, s-a intors cu fata la poarta, dar sutul sau la coltul lung a ocolit buturile lui Pampea (’96). Peste patru minute, Homea l-a gasit cu o centrare excelenta pe Manea, dar lovitura sa de cap, din sase metri, a trecut peste poarta. Pampea s-a evidentiat apoi la sutul lui C. Popescu la coltul scurt, dar ratarea meciului si probabil a calificarii i-a apartinut-nou intratului Rânja. O faza cursiva pe dreapta a adus balonul in careul vâlcenilor, Lacatusu a intors la zece metri pentru Rânja, dar acesta nu a nimerit spatiul portii (‘111). Bilaus a mentinut rezultatul de egalitate aruncându-se la sacrificiu in fata mingii sutate de Mot, trimitând meciul la loteria penaltiurilor.


Dumitru a executat primul si Hârsu nu a avut replica, 1-0 pentru CSM Râmnicu Vâlcea. Lacatusu a sutat in bara laterala, iar Cercel a marit imediat diferenta, 2-0 pentru oaspeti. Pampea a aparat sutul telefonat al lui Ardeoiu si Melcea a transformat pentru 3-0. Rânja a lamurit ecuatia calificarii, executând pe lânga poarta, si CSM Vâlcea se va duela cu o grupare din Liga I in saisprezecimile Cupei României.


Presedintele gazdelor, Ion Ruset, visa sa aduca la Matasari una dintre echipele europene, Steaua, Dinamo sau Rapid, dar fotbalistii sai nu au confirmat asteptarile sefului, urmând sa se gândeasca de acum la Dunarea Calafat, urmatorul adversar din campionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS