17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPiturca este precaut

Piturca este precaut

Selectionerul nationalei României a avertizat ca jocul de sâmbata nu este usor si ca Hleb si compania formeaza o echipa imprevizibila.


Cu patru puncte dupa doua jocuri, nationala României nu are voie sa se impiedice sâmbata de reprezentativa Belarusului daca doreste sa ramâna in carti pentru calificarea la CE din 2008. Tricolorii au chiar sansa sa treaca pe primul loc in grupa, daca Olanda si Bulgaria termina la egalitate partida de la Sofia, cu conditia sa câstige la diferenta de trei goluri confruntarea cu belarusii. Meciul, programat pe stadionul „Steaua“, de la ora 20.15, nu se anunta insa deloc usor, lucru constientizat si de selectionerul Victor Piturca, acesta avertizându-si elevii de forta adversarilor. „Belarus este o echipa care da impresia ca vom avea un joc usor, dar dupa ce a aratat in meciul cu Olanda, vom avea un meci dificil. Este o formatie imprevizibila, cu jucatori valorosi. Este ultima lor sansa de a spera la primele doua locuri in grupa si cu siguranta ca vor sosi foarte montati in Ghencea“, a afirmat Piturca.


In lotul tricolor nu exista probleme majore, doar mici traumatisme inerente dupa jocurile de campionat. Dupa mult timp, din punct de vedere numeric, jucatorii din campionatul intern (14) i-au depasit pe cei din strainatate (8). „Este normal ca jucatorii care au facut performante sa fie convocati. Am chemat si jucatori tineri, ca Radu Stefan, ca sa ia contact cu echipa nationala“, a explicat selectionerul.


„Va fi mai greu fara Dorinel“


Victor Piturca a recunoscut ca va fi mai greu fara decanul de selectii Dorinel Munteanu si spera ca federatia ii va organiza meciul de retragere cu prilejul unui joc oficial. „Tin mult la Dorinel, este un jucator extraordinar, se vede la Cluj când nu joaca. Cu Dorinel forta noastra de joc este mai buna. Am vorbit cu el si ar vrea sa se retraga. Dar atât timp cât mai joci nu are sens sa-ti anunti retragerea. Daca va mai juca si nationala are nevoie de el, trebuie sa raspunda la convocare“, a spus Piturca. Selectionerul a precizat ca Munteanu va lipsi doar pentru meciul cu Belarus, antrenorul jucator al lui CFR Cluj revenind asupra deciziei de a se retrage de la nationala, luata mai mult din cauza presiunilor la care a fost supus la echipa ardeleana.


Piturca a renuntat la serviciile atacantului dinamovist Ionel Ganea, fiind suparat pe faptul ca jucatorul a vrut sa plece din cantonamentul echipei nationale la actiunea precedenta, pentru partidele cu Bulgaria si Albania.


Lotul pentru meciul cu Belarus


Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri lotul de 22 de jucatori pe care se va baza la meciul cu Belarus: portari: Coman (Rapid), M. Popa (Poli Timisoara); fundasi: Badoi (Rapid), Ghionea, D. Goian, P. Marin (Steaua), Chivu (AS Roma), Tamas (Celta Vigo), Rat (Sahtior Donetk), Pulhac (Dinamo); mijlocasi: Fl. Petre (TSKA Sofia), Nicolita, Ov. Petre, N. Dica (Steaua), R. Stefan (Dinamo), Cocis (Sheriff Tiraspol), Rosu (Recreativo Huelva), C. Lazar (Rapid); atacanti: Mutu (Fiorentina), Buga (Rapid), Marica (Sahtior Donetk), Cl. Niculescu (Dinamo).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS