17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRapid a transpirat pentru calificare

Rapid a transpirat pentru calificare

Trupa lui Razvan Lucescu a avut parte de un meci greu la Funchal, doar experienta in aceasta competitie facând ca giulestenii sa depaseasca ambitioasa echipa din Madeira.


Cupa UEFA


Madeira – Rapid 1-2 (dupa prelungiri)


Stadion „Dos Barreiros“, spectatori: 8.000.


• Au marcat: Spadacio ’29 / I. Rada ’91, Burdujan ‘101.


Nacional Madeira: Benaglio – Jose Vitor, Avalos, Fernandes, Alonso – Chainho (‘104, Cleber), Bruno Amaro, Spadacio – R. Silva (’69, Cassio), Cilikov, Adriano (’67, Basto). Antrenor: Carlos Brito.


Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – Badoi, C. Lazar, N. Grigore (’99, Maldarasanu), Karamian – Buga, V. Moldovan (’71, Burdujan), Zicu (’57, Griffiths). Antrenor: Razvan Lucescu.


• Cartonase galbene: Avalos, Cilikov, Chainho, Jose Vitor, Spadacio / N. Grigore, Burdujan, Coman.


• Cartonas rosu: Bruno Basto (’92).


• A arbitrat: Zsolt Szabo (Ungaria). 


Rapid Bucuresti a reusit sa acceada, joi seara, in grupele Cupei UEFA, dupa ce a invins, in deplasare, echipa portugheza Nacional Madeira, cu scorul de 2-1, dupa prelungiri, in mansa a doua a turului intâi al competitiei. La sfârsitul celor 90 de minute regulamentare, scorul era 1-0 pentru Nacional, acelasi cu care Rapid se impusese in tur. Pentru portughezi a marcat Juliano Spadacio (’29), in timp ce golurile giulestenilor au fost inscrise de Ionut Rada (’91) si Burdujan (‘101).


Prima faza de poarta a intâlnirii a apartinut lusitanilor, Avalos sutând periculos in minutul 4, când Coman a fost la post. Rapid a replicat prin Buga, insa acesta nu a reusit sa-l invinga pe Benaglio dupa ce scapase singur spre poarta (‘7). La scurt timp, Chainho a trimis mingea in bara (’11), iar Zicu a sutat din unghi (’18), mingea fiind respinsa de goal-keeper-ul gazdelor. In minutul 29, Nacional a deschis scorul, Juliano Spadacio transformând o lovitura libera de la 16 metri, la care Coman s-a plasat gresit. Rapid a reactionat imediat si Badoi a ratat o ocazie buna de gol in minutul 34, mingea expediata de el trecând prin fata portii. Buga a sutat apoi, frumos, din intoarcere, insa Benaglio a fost la post (’41). In finalul primei parti, Moldovan si Grigore nu au reusit sa impinga in plasa mingea de la trei – patru metri.


Rada a decis calificarea


In repriza a doua, cele doua echipe au avut mai putine ocazii de a inscrie, balonul fiind disputat mai mult in zona centrala a terenului. Grigore si-a incercat norocul de la distanta in minutul 49, dar Benaglio a retinut mingea sutata de el. In minutul 76, Ricardo Fernandes a avut sansa de a majora avantajul portughezilor, dar a fost blocat in momentul sutului de Costin Lazar. Burdujan a incercat si el vigilenta lui Benaglio din afara careului cu patru minute inainte de final, fara rezultat pe tabela.


In primul minut al prelungirilor, Rapid a reusit sa egaleze. La o lovitura libera de pe partea dreapta, mingea centrata in careu nu a putut fi reluata spre poarta de Buga si Lazar, dar a ajuns la fundasul Ionut Rada, iar jucatorul craiovean a trimis in plasa, din cadere. La scurt timp, Bruno Basto de la gazde a fost eliminat pentru un fault dur, iar Rapid a preluat controlul jocului. In minutul 101, giulestenii au surprins pe contraatac apararea portughezilor si Burdujan a marcat golul de 2-1. Lusitanii au cazut definitiv, iar Marius Constantin (‘103) si Griffiths (‘108) au avut si ei sansa sa inscrie.


Rapid a obtinut astfel o calificare meritata, dar pentru care a transpirat serios. Tragerea la sorti a grupelor Cupei UEFA este programata marti, la Nyon, in Elvetia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS