21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLegiunea straina vine in Ghencea

Legiunea straina vine in Ghencea

Trupa lui Olaroiu da piept cu cea mai puternica formatie franceza a ultimilor ani si spera sa treaca peste pasa proasta din campionat pentru a da o replica pe masura lyonezilor.


Al doilea meci din grupele Ligii Campionilor este unul si mai dificil pentru Steaua, in Ghencea sosind campioana ultimelor cinci sezoane in Ligue 1, Olympique Lyon, formatie creditata cu sanse mari chiar la câstigarea trofeului. Dupa victoria categorica de la Kiev, stelistii sunt priviti cu respect de francezi, insa acestia au anuntat ca se gândesc doar la victorie. In schimb, Olaroiu a dat de inteles ca s-ar multumi si cu un egal, desi este convins ca va fi foarte greu având in vedere forma aratata de lyonezi in comparatie cu evolutiile oscilante pe care Steaua le-a avut in ultimele etape.


Cele doua formatii se intâlnesc astazi pentru prima oara in Liga Campionilor, insa bucurestenii au un palmares bun in confruntarile cu echipele din Hexagon, câstigând ultimele patru confruntari de pe teren propriu fara sa primeasca gol. Cu Lyon va fi insa altfel, fiind interesant de urmarit duelul dintre Juninho, cel mai bun executant de lovituri libere din lume, si portarul Carlos. Cum meciul are loc in timpul Sommet-ului Francofoniei, in tribune si-a anuntat prezenta si presedintele Frantei, Jacques Chirac. In ultimele opt partide din cupele europene, Steaua a primit acasa doar doua goluri, dar si Olympique a inregistrat doar doua esecuri in ultimele zece deplasari in Liga Campionilor.


Houllier: „Steaua are putine slabiciuni“


Tehnicianul lui Lyon, Gerard Houllier, nu se asteapta la un meci usor. „Cele doua echipe au atuuri si mijloace pentru a oferi un meci complex. Steaua are putine slabiciuni, dispune de un bloc colectiv in atac si in aparare, face presing. N-a fost o intâmplare victoria de la Kiev. Am venit aici sa jucam. Meciurile nu se câstiga cu trofeele si reputatia clubului, ci cu jocul din teren“, a spus ieri antrenorul francez. „Steaua este un adversar mai puternic, este in fruntea grupei noastre. Sunt impresionat de rezultatul obtinut in deplasare. Este o echipa buna, suntem constienti de forta lor. Stiu ca va fi un meci aprins“, a completat Houllier.


De partea cealalta, Cosmin Olaroiu a fost concis. „Va fi un meci dificil. Lyon este o echipa puternica, are o organizare exceptionala, dar noi o sa jucam la victorie. Le voi trasmite jucatorilor mei sa nu faulteze in preajma careului, deoarece Juninho este un executant excelent, poate cel mai bun din lume la astfel de faze“, a spus tehnicianul Stelei.


Liga Campionilor, etapa a 2-a


Programul rundei de astazi (ora 21.45): Grupa E: Steaua – Olympique Lyon, Real Madrid – Dinamo Kiev; Grupa F: Benfica Lisabona – Manchester United, Celtic Glasgow – FC Copenhaga; Grupa G: TSKA Moscova – SV Hamburg (ora 19.30), Arsenal Londra – FC Porto; Grupa H: AEK Atena – Anderlecht Bruxelles, OSC Lille – AC Milan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS