5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolore de bronz

Tricolore de bronz

Dupa ce au scapat printre degete sansa de a evolua cu trofeul pe masa, handbalistele românce si-au luat revansa in finala mica, invingând Franta si devenind a treia putere a lumii la nivel de tineret.


Nationala de handbal feminin a României a ocupat in final locul trei la Campionatul Mondial de tineret care s-a desfasurat in Canada.


Dupa ce au ratat pe mâna lor sansa de a disputa finala, pierzând in prelungiri semifinala cu Danemarca (32-34), la capatul unui meci pe care l-au dominat in totalitate, tricolorele s-au revansat in disputa cu Franta din finala mica. Elevele tandemului Kozma – Tosum au facut un meci extraordinar, mai bine spus o repriza secunda de exceptie, si s-au impus cu 30-28, dupa ce, la pauza, frantuzoaicele conduceau cu 22-13!


Cu un moral excelent dupa victoria cu 26-20 obtinuta in grupe in fata româncelor, reprezentantele „Hexagonului“ au inceput meciul in forta, iar la pauza se vedeau deja cu medaliile de bronz.


Tricolorele s-au trezit insa in partea secunda, când au jucat ca niste campioane mondiale si, in minutul 46, scorul era deja egal, 24-24, dupa ce au marcat sapte goluri consecutive. Finalul de meci a fost decis de Cristina Neagu, aceasta inscriind ultimele sase goluri pentru România, echipa care, cu mai multa concentrare in semifinale, putea deveni lejer campioana mondiala.


Titlul i-a revenit Danemarcei, reprezentativa nordica in fata careia handbalistele noastre s-au dovedit superioare (cu execeptia ultimelor secunde ale partidei, care insa au contat decisiv) impunându-se cu 36-33 (17-19) in finala cu Coreea de Sud.


Premiate cu de câte 2.000 RON


Pentru clasarea pe locul trei la Mondialele de tineret, componentele echipei nationale vor fi premiate de Agentia Nationala pentru Sport, cu câte 2.000 RON. Bronzul obtinut insa la aceasta competitie ne da sperante pentru viitor, Hutupan, Varzaru, Elisei si celelalte vicecampioane mondiale având schimbul asigurat.


In finala cu Franta, golurile nationalei României au fost marcate de Cristina Neagu (11), Elena Dinca (5), Maria Vizitiu (4), Roxana Rahnea, Mihaela Sandu, Roxana Joldes (câte doua), Laura Seitan, Aura Ivancu, Mihaela Teodorescu si Aneta Pârvut (câte unul). In echipa Mondialelor au fost alese si doua jucatoare românce, Elena Dinca, pe postul de extrema stânga, si Cristina Neagu (inter stânga), ultima fiind desemnata si MVP-ul competitiei.


Clasamentul final al CM de tineret din Canada: 1. Danemarca, 2. Coreea de Sud, 3. România, 4. Franta, 5. Slovenia, 6. Argentina, 7. Japonia, 8. Thailanda, 9. Brazilia, 10. Canada, 11. Tunisia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS