15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBâlba de trei puncte

Bâlba de trei puncte

Liga I


Poli Iasi – Pandurii 2-1


• Stadion „Emil Alexandrescu“, spectatori: 5.000.


• Au marcat: Onofras ’24-p, Bâlba ’75-p / Vranjkovic ’26.


Poli: Branet – Buta, Onut, Bernard, Bordeanu – Onofras, Gavatorta, Tincu, Sfârlea (’72, Ciubancan), R. Miclea (’52, Bâlba) – Cernoch (’79, Mitrovici). Antrenor: Ionut Popa.


Pandurii: Guso – Popete (’75, Vatavu), Rus, Chibulcutean, Dragomir – Stânga, Vancea, Vranjkovic, Zoicas – Jovanovic (’60, Ursu), A. Popescu (’65, D. Orac). Antrenor: Eugen Neagoe.


• Cartonase galbene: Onofras, Cernoch, Gavatorta, Tincu / Vranjkovic, Vancea, Popete, Ursu, D. Orac, Dragomir, Chibulcutean.


• Au arbitrat: M. Salomir – A. Onita, Cr. Nica.


• Observatori: Fl. Prunea, St. Constantin.


Daca Salomir nu ar fi acordat eronat un penalti moldovenilor, elevii lui Eugen Neagoe s-ar fi intors cu un punct din Copou.


Pentru a doua oara in acest sezon, Pandurii a facut un meci bun in deplasare, dar s-a intors la Târgu Jiu cu mâna goala, de fiecare data gorjenii fiind invinsi la limita. Daca in meciul cu Dinamo (0-1), oltenii nu au avut ce reprosa arbitrului, de data aceasta ei se pot considera nedreptatiti. Chiar daca Eugen Neagoe declara inainte de meci ca, indiferent de rezultat, nu-i va reprosa nimic centralului Marian Salomir, pe care l-a catalogat ca un arbitru corect, tehnicianul oltean a avut motive sa-si schimbe parerea la finalul partidei.


Arbitrul clujean le-a facut cadou gazdelor trei puncte dupa ce a mutat in careu un fault al lui Ionut Dragomir asupra lui Bâlba, iar atacantul moldovean, iertat de antrenorul Ionut Popa si rechemat de la „satelit“, a transformat penaltiul, aducând victoria echipei sale (’75).


Mustruluiti de Popa dupa esecul din Cotroceni, iesenii au inceput meciul in forta, aruncându-se cu tot efectivul in atac. In minutul 8, Romulus Miclea, dupa ce a driblat in careu doi fundasi gorjeni, a sutat plasat la coltul scurt, insa mingea a lovit bara. „Pandurii“ si-au revenit repede din pumni si au echilibrat disputa, dar o noua sansa de gol au avut tot iesenii, irosita de Gavatorta, argentinianul ratând sutul dintr-o situatie buna (’22).


Meci decis de doua penaltiuri


Peste doua minute, gazdele au reusit sa deschida scorul. Vranjkovic l-a tinut de tricou in careu pe Gavatorta, Salomir a dictat fara ezitare penalti, iar Onofras a transformat impecabil, 1-0 (’24). Bucuria moldovenilor a durat insa putin, pentru ca oltenii, in loc sa cada psihic, s-au suparat si au egalat peste doua minute. In timp ce majoritatea jucatorilor ieseni inca sarbatoreau golul, elevii lui Eugen Neagoe au dat repede drumul la joc si au obtinut o lovitura libera in marginea careului de 16 metri. Sârbul Vranjkovic si-a luat revansa dupa faza penaltiului si a transformat magistral, la vinclul din stânga portarului Branet, aducând linistea in tribune.


Dupa pauza, Poli a calcat pe acceleratie in cautarea victoriei. In disperare de cauza, Ionut Popa l-a aruncat in lupta si pe pedepsitul Bâlba, iar acesta, la prima sansa ivita, a trimis mingea cu capul in bara transversala. Cernoch l-a pus si el la incercare pe Guso, dar portarul bosniac a respins miraculos lovitura de cap a acestuia, venita din cinci metri. Iesenii au si marcat, prin fostul „pandur“ Cornel Buta, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.


A venit insa minutul 75, când Marian Salomir a dat un mic ajutor gazdelor, acordând penalti pentru un fault comis in afara careului, iar Ionut Bâlba nu l-a iertat pe Guso, marcând pentru trei puncte si intrând din nou in gratiile „profesorului“ Popa. Oltenii au protestat vehement, dar nu s-au ales decât cu cartonase galbene, impartite cu darnicie de Salomir. Pâna la final, oaspetii nu au mai contat in joc, in timp ce gazdele au mai avut doua ocazii, prin Mitrovici, blocat la sacrificiu de Dragomir, si Tincu, care nu a reusit sa inscrie singur cu Guso.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS