12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Alta viata!

Liga I


Rapid – Universitatea 1-1


• Stadion „Giulesti – Valentin Stanescu“, spectatori: 8.000.


• Au marcat: V. Moldovan ’58 / L. Pârvu ‘7.


Rapid: D. Coman – M. Constantin, Maftei, I. Rada – Badoi, V. Negru (’70, E. Dica), N. Grigore (’84, N. Constantin), Karamian – Buga, Zicu – Griffiths (’55, V. Moldovan). Antrenor: Razvan Lucescu.


Universitatea: Bornescu – Dananae, D. Stoica, Mitchell, Velcovici – Dina (’67, I. Gaman), Stavaru, Saceanu, Rose (’73, Gârla) – Stinga, L. Pârvu (’88, Piko). Antrenor: Ovidiu Stinga.


• Cartonase galbene: Buga, Maftei / Bornescu, Dananae, Stinga, Mitchell, D. Stoica, Velcovici, I. Gaman (2).


• Cartonas rosu: I. Gaman (’82).


• Au arbitrat: T. Lajos – C. Avram, Fl. Damaschin.


• Observatori: N. Pantea, A. Huzu.


Alb-albastrii au jucat fotbal in Giulesti, intrecându-si adversarii la aproape toate capitolele.


Fara doar si poate, Universitatea a avut o evolutie stralucita in Giulesti, cel putin in prima repriza, când alb-albastrii au reusit sa puncteze la toate capitolele, capatând respectul Rapidului, care a parut ca joaca in deplasare. Din pacate, juvetii nu au mentinut aceeasi nota si in partea secunda, pentru ca, daca ar fi facut-o, cu siguranta reuseau sa mai inscrie o data si sa obtina o victorie foarte frumoasa.


Intrând pe teren cu gândul de a juca fotbal, Universitatea nu a parut deloc deranjata de ispravile rivalei din perioada in care a absentat de pe prima scena si a inceput sa-si arate coltii de la primul fluier, surprinzându-i pe elevii lui Razvan Lucescu. Rapidistii s-au vazut nevoiti sa se stearga la ochi dupa numai sapte minute, când Pârvu a terminat treaba inceputa de Dina, reluând nestingherit din sase metri. Acuzând din plin primirea golului, Rapid s-a regasit foarte greu pe teren, fapt taxat de olteni cu vârf si indesat. Pârvu a fost aproape de dubla in minutul 17, când a trecut in viteza de Maftei, a intrat in careu si a sutat foarte bine, dar Coman, cu un reflex extraordinar, a respins mingea in corner. A urmat replica rapidista, dar N. Constantin (’20), Griffiths (’30) si Buga (’31) s-au dovedit inutili in fata lui Bornescu, unul dintre artizanii punctului obtinut in Capitala.


Pârvu putea transa victoria


„Suparati“ pe intentia gazdelor, alb-albastrii au preluat initiativa si au fost aproape de a da lovitura de gratie in minutul 34, prin acelasi Pârvu, care a avut o evolutie demna de aplaudat. „Catelul“, servit excelent de Saceanu la mijlocul terenului, a profitat de iesirea hazardata a lui Coman, insa, din pacate, atacantul craiovean nu a „simtit“ poarta atât de bine, mingea trecând putin pe lânga butul din dreapta. Replica nu a intârziat sa apara, dar Buga (’37), Rada (’38), Badoi (’43) si Zicu (’44) nu au reusit decât sa-l evidentieze pe Bornescu, paradele „inghetând“ rezultatul de pe tabela.


Arbitrii si-au intrat in rol


Daca in prima parte a intâlnirii brigazii de arbitri nu i s-a putut imputa nimic, in partea secunda, Tiberiu Lajos si compania, „scuturati“ la pauza de Dinu „Vama“, si-au schimbat modul de lucru, favorizând in multe faze echipa gazda. Prima data când „cavalerii“ fluierului si-au dat in „petec“ a fost in debutul partii a doua, centralul aratând cu multa usurinta o sumedenie de „galbene“ oltenilor, asta dupa ce Bornescu a primit o piatra in cap din peluza. De altfel, tusierul Flavius Damaschin a inchis ochii, si gura oltenilor totodata, la pozitia de ofsaid in care s-a aflat Valentin Negru, in faza premergatoare golului reusit de Viorel Moldovan (’58), iritând la maximum spiritele din teren.


Au cazut fizic


Din pacate, oltenii, care au jucat cu un om in minus din minutul 82, Irinel Gaman incasând prosteste cel de-al doilea „galben“, nu au mai reusit sa fie la fel de incisivi in atac, mijlocasii si atacantii olteni cazând fizic. Practicând un joc defensiv, elevii lui Ovidiu Stinga s-au vazut nevoiti sa se baricadeze in propria jumatate, aparându-se orbeste pentru mentinerea rezultatului de pe tabela. In ciuda efortului depus de Emil Dica (’83) si Ianis Zicu (’84, ’85), Universitatea ar fi putut da lovitura de gratie in cel de-al treilea minut de prelungire, când Piko, care trecuse mingea de Maftei, a fost oprit prin fault de fundasul rapidist. De altfel, daca Tiberiu Lajos cântarea cu atentie faza, ar fi putut arata mai mult decât un cartonas galben fundasului rapidist, pentru ca giulesteanul se afla in pozitie de ultim aparator.


Punctul obtinut in Giulesti nu conteaza atât de mult in clasament, cât conteaza in inima fiecarui jucator si suporter oltean, care a inceput sa priveasca din alte perspective derbiul de saptamâna viitoare, cu Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII