11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSandoi cere mai multa concentrare

Sandoi cere mai multa concentrare

Chiar daca elevii sai au debutat cu dreptul in preliminariile CE, Emil Sandoi este nemultumit de numarul mare de ratari.


Selectionerul echipei de tineret a României, Emil Sandoi, se poate declara multumit dupa meciul de debut al tricolorilor din preliminariile Campionatului European 2007. In primul joc din grupa a 10-a de calificare in barajul pentru turneul final din Olanda, Moti si compania s-au impus cu 3-0 in fata reprezentativei Irlandei de Nord, dupa un meci dominat de la un capat la altul. Golurile României au fost reusite de Pulhac (’34), Keseru (’41) si Florescu (’84-p), dar Sandoi crede ca victoria putea fi si mai categorica.


„Ne gândeam ca vom intâlni un adversar incomod, tinând cont de faptul ca Irlanda de Nord câstigase ultimele sase meciuri. Daca marcam mai devreme, victoria era mult mai categorica, raportându-ne si la numarul de ocazii pe care l-am avut“, a afirmat tehnicianul oltean, aflat la prima victorie cu nationala de tineret, dupa remiza din amicalul cu Bulgaria (0-0).


Desi s-a declarat multumit de evolutia echipei, Emil Sandoi le cere jucatorilor sai mai multa concentrare in fata portii adverse. „Sunt multumit de joc, mai ales ca unii dintre baieti au incercat aproape pe toata durata partidei sa respecte ce le-am spus in vestiar. Sunt nemultumit insa de numarul mare de ratari, iar pe viitor trebuie sa ne concentram mai mult la finalizare“, a precizat selectionerul tricolorilor mici.


Adevaratul test se da in Germania


La rândul sau, antrenorul Irlandei de Nord, Roy Millar, a afirmat la finalul partidei de miercuri seara, de la Urziceni, ca România a câstigat datorita faptului ca a reusit sa domine mijlocul terenului. „Felicit echipa României. A jucat foarte bine, mai ales in prima repriza, când linia de mijloc a facut diferenta, aceasta fiind si una dintre cauzele pentru care am pierdut“, a punctat tehnicianul nord-irlandez. Britanicii vor disputa al doilea meci din grupa pe teren propriu, cu Germania (1 septembrie), echipa pe care tricolorii o vor intâlni pe 5 septembrie, la Wilhelmshaven, intr-un joc decisiv pentru câstigarea grupei.


„Adevaratul test se va da cu Germania. Ar fi bine pentru noi daca nemtii nu ar câstiga la o diferenta mai mare de trei goluri in Irlanda de Nord. Astfel am câstiga grupa si cu un egal in Germania. De aceea imi pare rau ca nu am marcat mai mult, pentru ca ocazii am avut destule“, a conchis Emil Sandoi, care are ca obiectiv calificarea nationalei de tineret dupa noua ani la un turneu final de CE.


Rezultatele din preliminariile CE


In primele partide din celelalte 13 grupe preliminare de calificare la CE Under 21 s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Anglia – Moldova 2-2, Austria – Islanda 0-0, Belarus – Cipru 1-0, Bosnia-Hertegovina – Armenia 3-2, Slovenia – Scotia 1-0, Polonia – Letonia 3-1, Ungaria – Finlanda 5-0, Israel – Tara Galilor 3-2, Lituania – Georgia 1-0, Suedia – Macedonia 3-1, Grecia – Irlanda 0-2, Slovacia – Albania 0-0, Ucraina – Bulgaria 0-3. Câstigatoarele grupelor se vor intâlni, prin tragere la sorti, intr-un meci de baraj, tur-retur, pe 7 si 11 octombrie, cele sapte echipe care vor iesi invingatoare urmând sa se califice direct la turneul final al CE de tineret, gazduit de Olanda intre 10 si 23 iunie 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS