10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a câstigat lejer

România a câstigat lejer

Amical


România – Cipru 2-0


Stadion „Farul“, Constanta, spectatori: 10.000.


Au marcat: Dica ‘4, Mutu ’29.


România: Lobont (’46, Coman) – Contra (’56, Badoi), Tamas, Chivu (’67, Maftei), Rat (’74, P. Marin) – Fl. Petre (’46, Nicolita), Codrea, D. Munteanu (’46, Marica), Dica (’62, St. Grigorie) – Mutu (’46, Rosu), D. Niculae (’46, Buga). Selectioner: Victor Piturca.


Cipru: Giorgallides – Williams, Lambrou (’73, Constantinou), Theophilou, Garpozis – Ilia (’55, Maragkos), Michail (’46, Alexandrou), Charalampidis, Makridis – Okkas (’62, Alekou), Nikolaou (’46, Satsias). Selectioner: Angelos Anastasiadis.


Cartonase galbene: Rat / Makridis.


A arbitrat: Sorin Corpodean (România).


In ultimul amical disputat inaintea partidei oficiale cu Bulgaria, elevii lui Victor Piturca au invins fara probleme reprezentativa Ciprului.


Reprezentativa de fotbal a României a invins nationala Ciprului, cu scorul de 2-0, intr-un meci amical disputat miercuri seara, la Constanta. Ambele goluri ale „tricolorilor“ au fost marcate in prima repriza.


Elevii lui Victor Piturca au facut un meci bun, dar au irosit multe ocazii de gol, in timp ce cipriotii au evoluat slab si nu au pus probleme defensivei noastre. Urmatorul meci al nationalei României va fi oficial, pe 2 septembrie, cu Bulgaria, tot la Constanta, in preliminariile Campionatului European din 2008.


Dica si Mutu au stabilit rezultatul


Nicolae Dica a deschis scorul in minutul 4, cu un sut de la 20 de metri in urma unei pase primite de la Paul Codrea. Dupa o lovitura libera executata peste transversala de Mutu (‘9) si o patrundere a lui Daniel Niculae finalizata cu un sut pe lânga poarta (’20), România si-a majorat avantajul in minutul 29: Contra a centrat de pe partea dreapta, iar Mutu l-a invins pe Giorgallides cu o lovitura de cap la coltul scurt, de la opt-noua metri.


Pâna spre sfârsitul primei parti, fazele de poarta au lipsit. Cipriotii s-au apropiat in minutul 44 de poarta lui Lobont, dar Okkas a gresit tinta. In minutul 45, Mutu l-a remarcat pe Giorgallides, iar Dica a avut sansa sa marcheze dupa o degajare gresita a lui Lambrou.


Tricolorii au dominat, dar nu au mai inscris


In repriza a doua, Marica, proaspat intrat pe teren, a irosit prima sansa de gol reluând peste poarta o minge centrata de Nicolita (’49). Au urmat doua ocazii ale lui Laurentiu Rosu: in minutul 59 nu a reusit sa fructifice centrarea lui Dica, iar patru minute mai târziu a trimis milimetric pe lânga bara. Giorgallides a respins apoi un sut al lui Buga (’65), iar Marica nu a nimerit spatiul portii (’66).


Au mai fost de consemnat interventiile bune ale portarului cipriot la lovitura de cap a lui Maftei (’84) si la sutul lui Codrea (’88).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS