24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRazvan Lucescu respecta Craiova

Razvan Lucescu respecta Craiova

Razvan, fiul fostului selectioner Mircea Lucescu, este un personaj carismatic si un antrenor in voga, in sezonul trecut ratând la mustata titlul campionatului, „furat“, ca sa spunem asa, de Steaua. Rapidul a facut o buna impresie si in Cupele Europene, dar tot Steaua i-a scos pe giulesteni din competitie. In acest sezon, elevii lui Razvan Lucescu (foto) n-au debutat cu dreptul in competitia interna si nici in Cupa UEFA.


Astfel, din noua puncte posibile au obtinut doar cinci, nereusind decât un egal la Târgu Jiu (1-1), apoi au pierdut in meciul tur confruntarea cu FC Sarajevo, printr-un gol marcat de gazde in prelungirile meciului. Mâine, in Giulesti, este programat un derbi de traditie al fotbalului românesc, Rapid – Universitatea, motiv pentru care ieri l-am intervievat pe Razvan Lucescu.


– Considerati meciul cu tânara echipa a Universitatii Craiova un fel de antrenament cu public pentru returul de saptamâna viitoare, cu FC Sarajevo, din turul II preliminar al Cupei UEFA?


– Nu. Meciul cu Universitatea il consider unul important pentru campionat, dar, in primul rând, important pentru noi prin prisma celor trei puncte puse in joc. Tratam aceasta intâlnire cu foarte mare seriozitate. Avem nevoie de victorie in meciul cu Universitatea! Nu numai pentru moral, ci si pentru a confirma ca dupa meciul tur din turul II preliminar al Cupei UEFA de la Sarajevo, pierdut cu 1-0, ne-am trezit, adica meciul de la Timisoara, 0-0 cu Poli, nu a fost un simplu foc de paie.


– Va sperie, intr-un fel, declaratiile optimiste ale oltenilor in legatura cu meciul din Giulesti, patronul Universitatii sperând la un X, ba chiar 2?


– Fiecare om are dreptul, pâna la urma, sa-si spuna parerea, si sa creada… E normal. Doar n-o sa spuna ca vine in Bucuresti sa piarda?!


„Rapidul este in grafic“


– Dupa primele trei etape din actuala editie de campionat, este totusi in grafic Rapidul?


– Tinând cont de problemele cu care ne-am confruntat in ultima perioada, cât si de cele de acum, eu spun ca Rapidul este in grafic. Practic, Rapidul era socotita echipa cea mai omogena din campionatul României, dar noi am avut foarte multe probleme in ultimele luni care au plecat de la acel joc din ultima etapa de la Petrosani, un meci care, printre altele, s-a lasat si cu multe suspendari pentru echipa mea. Au urmat multe accidentari, ceea ce a facut sa nu pot alinia aceeasi formatie in meciurile din acest inceput de sezon competitional intern si international. De fapt, n-am putut sa aliniez de doua ori la rând aceeasi formatie. Miercuri, de exemplu, s-a accidentat destul de grav la antrenament inca un jucator, Romeo Stancu. Cum sa spun? Din acest punct de vedere al lotului, suntem intr-o perioada destul de critica.


– Sunt convins ca n-o sa-mi dezvaluiti acum primii „11“ din meciul cu Universitatea, dar v-as intreba daca ii veti folosi sâmbata pe fostii jucatori ai Universitatii, Rada, Ionut Stancu, Badoi?


– Acestia sunt jucatorii Rapidului. N-are nici o legatura faptul ca, in timp, au fost si la alta echipa.


„Antrenor la Universitatea? De ce nu?!“


– In urma cu câtiva ani, Adrian Mititelu v-a facut o oferta de a antrena, ca principal, Universitatea Craiova, dar pâna la urma totul s-a taiat. Ce s-a intâmplat?


– Nu m-a ofertat, ci a fost doar o simpla discutie. Si a ramas la stadiul de discutie!


– Daca am inteles bine, in principiu ati fost de acord sa debutati in cariera de antrenor la Universitatea Craiova…


– Repet, nu a fost ceva foarte clar si foarte precis. Nici macar ca pe o oferta n-o pot considera.


– V-ar fi tentat sa antrenati Universitatea?


– De ce nu?! Craiova reprezinta o traditie mare in fotbalul românesc, cu un public extraordinar…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS