11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDe unde sare iepurele?

De unde sare iepurele?

In aceasta seara, de la ora 18.00, se disputa cea mai mare parte a meciurilor programate in Liga a III-a.


Runda trecuta, Severnav, Dunarea Calafat si Unirea Costesti au reusit sa produca surpriza, obtinând victorii in meciuri in care teoretic porneau cu sansa a doua. Ramâne de vazut care vor fi performerele acestei etape.


Severnav – Chimia Craiova


Etapa trecuta a fost una neagra pentru Chimia Craiova, care, in ciuda pretentiilor emise de antrenorul Ilie Tilea, a clacat in fata mult mai modestei Dunarea Calafat. Tehnicianul „chimistilor“ a avut insa si o explicatie pentru infrângerea din runda inaugurala, sperând in acelasi timp ca va reusi sa sparga gheata la Severin. „Sper sa nu mai avem ghinion ca in prima etapa, când am avut o multime de ocazii si n-am reusit sa marcam, iar adversarul a scapat o data si a inscris. Daca reusim sa fructificam ocaziile pe care ni le cream, putem scoate un rezultat bun la Severin“, a spus Tilea. Cu toate acestea, partida se anunta destul de grea pentru craioveni, mai ales ca vor intâlni o formatie ambitioasa, care in prima etapa a reusit sa invinga in deplasare pe Oltul Slatina si este greu de crezut ca va ceda usor punctele. Meciul, programat sâmbata, de la ora 11.00, va fi arbitrat de o brigada alcatuita din: Catalin Busi – Ionut Zaharioiu si Vasile Niculicioiu.


Dunarea Calafat – Unirea Costesti


Dupa ce a invins in prima etapa Chimia Craiova, echipa din Calafat isi propune sa nu piarda nici in fata formatiei Unirea Costesti. Formatia lui Emil Traistaru isi propune sa adune cât mai multe puncte in aceste retur pentru a sta linistita pe final de sezon, iar meciul de astazi este un bun prilej pentru a adauga trei puncte in clasament. Adversara este noua si incomoda, echipa din Costesti reusind sa invinga in prima etapa pe Alro Slatina, una dintre formatiile cu pretentii in acest sezon. Partida va fi arbitrata de o brigada alcatuita din Valentin Popa – Tomi Teodorescu si Cristian Iordache.


Alro Slatina – Armata Craiova


Formatia slatineana are un obiectiv indraznet in acest sezon, propunându-si sa atace promovarea dupa ce anul trecut a ratat. Chiar daca a inceput cu stângul acest campionat, Alro nici nu concepe sa piarda disputa cu Armata. Nici trupa lui Marian Bicu nu a depus insa armele si vrea sa produca surpriza la Slatina. „Va fi un meci greu pentru ca vom intâlni o echipa cu pretentii care s-a intarit considerabil in aceasta vara“, a spus ieri antrenorul Bicu. Partida se va disputa sâmbata, de la ora 11.00, si va fi arbitrata de o brigada alcatuita din Gabriel Stroe – Florin Vremaroiu si George Iugulescu.


Progresul Corabia – Gaz Metan Podari


Echipa din Corabia a pierdut etapa trecuta in deplasare, in fata celor de la Petrolul Ticleni, si spera sa obtina astazi prima victorie din acest campionat. De partea cealalta, podarenii au si ei probleme dupa infrângerea din runda inaugurala si merg la Corabia sa recupereze punctele pierdute pe teren propriu, in conditiile in care antrenorul Ionel Valentin refuzase inaintea inceperii campionatului sa-si dea cu parerea despre modul in care se prezinta echipa sa, sustinând ca se va putea declara multumit doar atunci când Gaz Metan Podari va obtine puncte in urma jocurilor din campionat. Meciul va fi arbitrat de Septimiu Burtescu, ajutat la cele doua linii de Valentin Mihalache si Adrian Ionescu.


Minerul Matasari – Minerul Mehedinti


Ziua Minerului va fi devansata cu câteva ore de catre „ortacii“ din Matasari si cei din Valea Copcii, care o vor celebra pe terenul de fotbal, sâmbata, de la ora 11.00, miza fiind punctele si banii din prime. Invinsi in prima etapa la Craiova din cauza unei erori a lui Oprita, oficialii echipei Minerul Matasari i-au prelungit contractul scadent in aceasta saptamâna, antrenorul Constantin Trifu acordându-i credit in continuare. Directorul sportiv Tanasie Ghimis a fost degrevat de relatiile cu arbitrii, de acestia urmând sa se ocupe de la acest joc Valeriu Nicoloff. O brigada din Craiova va conduce jocul dintre Minerul Matasari si Minerul Mehedinti, cu Sorin Bozdocescu la centru, ajutat de Catalin Cotora si Octavian Dinu.


EMC Rovinari – ROVA Rosiori


EMC Rovinari spera sa repete si in fata propriilor spectatori jocul si rezultatul bun din prima etapa, când au invins la Podari cu scorul de 1-0. Pandurii a cedat la „satelit“ sase jucatori, juniorii Murdarea si Costescu, imprumutati la Rovinari pâna la sfârsitul campionatului, Pândaru, Vajda, Cristea si Prodan. Cazacu acuza o intindere la ligamente si este menajat, iar Vidakovic a fost cooptat in lot de Eugen Neagoe pentru jocul de la Iasi in urma evolutiilor bune de la Rovinari. Jocul dintre EMC Rovinari si Rova Rosiori programat astazi, de la ora 18.00, va fi condus la centru de Laurentiu Mosor, ajutat de asistentii Ionut Zaharoiu si Bogdan Cârstea, toti din Vâlcea.


Minerul Motru – Oltul Slatina


Primul joc pe teren propriu al „minerilor“ din Motru va avea loc mâine, de la ora 11.00, când vor primi vizita echipei Oltul Slatina. Formatia pregatita de Marcel Ploaie, invingatoare in prima etapa la Rosiori, isi permite luxul sa tina pe banca de rezerve doi fosti divizionari A, Bertea si Buca, doar Glisca si Romeo Radoi intrând in calculele tehnicianului pentru un loc de titular dintre fostii „panduri“. Jocul va fi arbitrat la centru de Remus Avram, ajutat de Vlad Screciu si Dan Tranca, toti din Timisoara.


CS Vulcan – Petrolul Ticleni


Etapa de astazi reprezinta primul test adevarat al „petrolistilor“ in acest campionat dupa debutul modest, dar de trei puncte, din prima etapa. Baran a adus trei puncte cu noroc, fotbalistii lui Gheorghe Muja probându-si valoarea la Vulcan astazi, de la ora 18.00. Meciul este arbitrat de Ionut Juravle, Gabriel Dragut si Florin Pralea. In ultimul meci al seriei se intâlnesc Minerul Uricani si CS Alexandria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS