10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul antrenament inaintea razboiului

Ultimul antrenament inaintea razboiului

Dupa amicalul de astazi cu reprezentativa Ciprului, nationala României va intâlni, pe 2 septembrie, selectionata Bulgariei, in primul meci din preliminariile Campionatului European 2008.


Reprezentativa României va sustine astazi, de la ora 20.00 (TVR 1, in direct), o partida de verificare in compania selectionatei similare a Ciprului. Acesta este ultimul meci de pregatire pe care tricolorii il joaca inaintea debutului in preliminariile Campionatului European 2008. Pe 2 septembrie, la Constanta, nationala României va disputa prima partida din preliminariile Euro 2008, in compania Bulgariei.


Din pacate, selectionerul Victor Piturca nu va putea alinia in partida de astazi cel mai bun unsprezece, multi dintre jucatorii pe care dorea sa-i convoace fiind accidentati. Dintre „selectionabili“ vor absenta astazi Mirel Radoi, Lucian Goian, Sorin Paraschiv, Razvan Cocis, Ionut Mazilu, Tibi Balan, Nicolae Mitea, Ovidiu Petre, Flavius Stoican si Marius Niculae.


Lobont: „Stoicikov se teme de noi“


Prima adversara a României din preliminariile CE 2008, Bulgaria, a sustinut aseara o partida amicala in compania Ţarii Galilor. Acest meci s-a disputat cu o zi mai devreme decât cel al tricolorilor la cererea selectionerului Bulgariei, Hristo Stoicikov, care doreste sa vina pe stadionul „Farul“ pentru a asista la amicalul România – Cipru.


„Este normal sa vina sa ne vada. România este o echipa buna si isi face probleme pentru meciul cu noi“, a spus mijlocasul Stelei, Nicolae Dica. „Hristo a avut colegi români si stie ca România are o echipa puternica“, a spus, la rândul sau, atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu. „Cred ca Stoicikov se teme de noi. Important este sa fim apti cu bulgarii si sa luam trei puncte“, a incheiat portarul Bogdan Lobont.


Tricolorii se dueleaza verbal cu olandezii


In privinta faptului sa jucatorii reprezentativei Olandei s-au laudat ca vor obtine tot doua victorii in intâlnirile cu România din preliminariile CE 2008, la fel ca in campania pentru accederea la CM 2006, tricolorii au spus ca pronosticul batavilor poate fi rasturnat.


„E treaba lor, o sa vedem, jucam si incercam sa rasturnam pronosticul. Deocamdata ne-au batut de doua ori si au tot dreptul sa se creada invincibili“, a spus Paul Codrea. „Eu sunt sigur ca olandezii nu vor mai câstiga amândoua meciurile in campania asta“, a opinat Valentin Badoi. „Au tot dreptul, la fel cum si noi avem dreptul sa speram ca vom face o campanie buna“, a pus punctul pe „i“ capitanul tricolorilor, Cristi Chivu.


Meciuri amicale inter-tari


Partidele amicale care se disputa astazi intre selectionatele nationale de seniori: România – Cipru, Tunisia – Mali, Finlanda – Irlanda de Nord, Moldova – Lituania, Namibia – Africa de Sud, Rusia – Letonia, Maroc – Burkina Faso, Belarus – Andorra, Danemarca – Polonia, Egipt – Uruguay, Senegal – Coasta de Fildes, Norvegia – Brazilia, Cehia – Serbia, Liechtenstein – Elvetia, Austria – Ungaria, Irlanda – Olanda, Germania – Suedia, Italia – Croatia, Bosnia-Hertegovina – Franta, Luxemburg – Turcia, Anglia – Grecia, Chile – Columbia, Venezuela – Honduras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS