8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii merg la victorie

Tricolorii merg la victorie

Elevii lui Emil Sandoi au nevoie de un succes in fata britanicilor pentru a avea un moral bun in meciul cu Germania, decisiv pentru calificarea la turneul final din Olanda.


Nationala de tineret a României debuteaza astazi in preliminariile Campionatului European, urmând sa intâlneasca, de la ora 18.00, la Urziceni, reprezentativa similara a Irlandei de Nord. Va fi botezul oficial al lui Emil Sandoi la cârma echipei, tehnicianul craiovean având pâna acum in palmares un singur joc si acela amical, 0-0 cu Bulgaria, meci in care tricolorii nu au convins.


„Imi doresc foarte mult victoria in partida cu Irlanda de Nord, pentru ca orice pas gresit poate sa fie fatal, iar pe noi programul ne dezavantazeaja putin. Vreau sa le trezesc jucatorilor dorinta de a face performanta si cred ca avem capacitatea sa obtinem calificarea la turneul final de anul viitor, din Olanda“, a afirmat Sandoi.


Nationala Irlandei de Nord nu este una cu nume sonore, desi majoritatea jucatorilor evolueaza in campionatul englez si scotian, vedeta echipei fiind mijlocasul Jonathan Evans de la Manchester United. România a mai intâlnit o singura data, la tineret, reprezentativa nord-irlandeza, intr-un amical disputat in martie 1994, la Belfast, si incheiat nedecis, 0-0.


Calificarea se va decide in Germania


Pentru prezenta dupa o pauza de noua ani la un turneu final de tineret, tricolorii nu au decât varianta victoriei in confruntarea de astazi, rezultat care le poate oferi sanse reale la ocuparea primului loc in grupa. Adversara principala a României este insa Germania, echipa cu care elevii lui Sandoi se vor lupta pe 5 septembrie, la Wilhelmshaven. Nemtii vor intra in competitie pe 1 septembrie, când vor intâlni Irlanda de Nord pe terenul acesteia. Câstigatoarele celor 14 grupe preliminare se vor intâlni intr-un meci de baraj, tur-retur, pe 7 si 11 octombrie, cele sapte echipe invingatoare urmând sa se califice direct la turneul final al CE de tineret, gazduit de Olanda intre 11 si 24 iunie 2007.


Dintre jucatorii convocati de Emil Sandoi, cele mai multe selectii le au Cosmin Moti (21/1 gol), Andrei Prepelita (19/1), Marius Constantin (17/0), Lucian Burdujan (13/1), Andrei Cristea (13/0), George Florescu (11/3) si Claudiu Keseru (11/1). Tehnicianul tricolorilor mici nu va putea insa conta pe doi oameni de baza, Banel Nicolita si Ciprian Marica, opriti de Piturca in lotul pentru amicalul de astazi al nationalei mari, cel cu Cipru.


Iata si celelalte meciuri programate astazi in preliminariile Campionatului European de tineret 2007: Austria – Islanda, Belarus – Cipru, Bosnia – Armenia, Slovenia – Scotia, Polonia – Letonia, Ungaria – Finlanda, Israel – Ţara Galilor, Lituania – Georgia, Suedia – Macedonia, Grecia – Irlanda, Slovacia – Albania, Ucraina – Bulgaria. Partida Anglia – Moldova s-a disputat aseara, dupa inchiderea editiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS