16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNiculae si Bratu se dueleaza astazi

Niculae si Bratu se dueleaza astazi

Noua echipa a lui „Nico“, Auxerre, si Valenciennes, care si-a intarit ofensiva imprumutându-l pe atacantul român al lui FC Nantes, se infrunta in prima runda din Ligue 1.


Prima divizie franceza, Ligue 1, isi reintra in drepturi la sfârsitul acestei saptamâni, când incepe editia 2006/2007. Trei fotbalisti români vor evolua in acest sezon in prima liga franceza. Este vorba despre Daniel Niculae, transferat in intersezon de la Rapid Bucuresti la Auxerre, de Florin Bratu, imprumutat de FC Nantes nou-promovatei Valenciennes, si de Claudiu Keseru, care evolueaza la FC Nantes. De asemenea, România va fi reprezentata in Ligue 1 si de un antrenor, Ladislau Bölöni, care a preluat-o in acesta vara pe AS Monaco.


Editia 2006/2007 a primei ligi franceze a debutat aseara, dupa inchiderea editiei, cu partida dintre FC Nantes si campioana en-titre, Olympique Lyon.


Românii au ambitii mari


In prima etapa a Ligue 1, va fi interesant de urmarit duelul românilor Daniel Niculae si Florin Bratu, care sunt anuntati titulari in partida de astazi dintre Auxerre si Valenciennes.


Adversarul de astazi al lui Niculae, Florin Bratu, a fost imprumutat de echipa sa, FC Nantes, formatiei Valenciennes, care este antrenata de Antoine Kombouare. „Voi petrece un an la aceasta echipa nou-promovata, dar ambitioasa. Voi avea un debut de foc, in prima etapa voi intâlni Auxerre, echipa lui Daniel Niculae“, a spus Bratu.


La rândul sau, Daniel Niculae a spus ca este pregatit sa debuteze in Ligue 1. „Sunt pregatit sa-mi fac debutul in prima liga franceza. Imi doresc sa câstigam fiecare meci si sa marchez cât mai multe goluri. Deocamdata, sper sa-l dau cât mai repede pe primul. M-am acomodat foarte bine atât cu echipa, cât si cu orasul. Ma simt foarte bine, insa mi-ar placea sa joc vârf. Aici sunt când pe stânga, când in centru, când pe dreapta“, a spus „Nico“.


Bölöni vrea sa resusciteze echipa monegasca


Primul meci oficial al lui Bölöni la cârma echipei AS Monaco se va disputa astazi, in fieful lui Nancy, formatie pe care tehnicianul român a pregatit-o in urma cu câtiva ani. Presa din Hexagon a aplaudat numirea lui Bölöni la AS Monaco.


„Un om cu principii, venit dupa trei ani reusiti la Rennes, Bölöni poate trezi echipa din Principat. E limpede ca obiectivul principal va fi readucerea lui Monaco, locul 10 sezonul trecut, in cupele europene, daca nu pe podium in Ligue 1. Trebuie sa reconstruiasca o formatie performanta“, a notat agentia Sports atunci când Bölöni l-a inlocuit la Monaco pe italianul Francesco Guidolin, plecat la Palermo.


In pauza competitionala, Bölöni a facut câteva achizitii, cea mai importanta fiind uriasul atacant ceh Jan Koller, care a semnat pe doi ani cu AS Monaco. Acesta este cel mai bun marcator din toate timpurile din Cehia, a inscris 42 de goluri in 68 de meciuri pentru nationala condusa de Karel Bruckner. Alta achizitie de marca a lui Bölöni este mijlocasul croat Jerko Leko, cumparat de la Dinamo Kiev. Leko a semnat un contract pe doua sezoane cu echipa lui Bölöni.


De asemenea, Loti Bölöni si-a asigurat ofensiva, italianul Marco Di Vaio semnând un contract pe doi ani cu echipa din Principat. Di Vaio a jucat si sezonul trecut la Monaco, fiind imprumutat de Valencia.


Tehnicianul român a ramas insa fara unul dintre starurile echipei, Chevanton. FC Sevilla a platit opt milioane de euro pentru uruguayan. Javier Chevanton, un jucator polivalent, putând evolua si in atac, dar si in linia mediana, a plecat din Principatul Monaco chiar inainte de startul campionatului. Uruguayanul s-a oprit la FC Sevilla, detinatoarea Cupei UEFA.


Bölöni are probleme si cu defensiva, cel mai bun aparator al sau, Gael Givet, declarând ca intentioneaza sa se transfere la Juventus Torino. Fundasul francez este dorit cu insistenta la Torino de Didier Deschamps, care-l cunoaste de când l-a antrenat in Principat, pentru a acoperi plecarile lui Cannavaro si Thuram.


Ligue 1, etapa 1


Meciurile din cadrul primei etape din Ligue 1, editia 2006/2007: ieri: Nantes – Lyon (s-a disputat dupa inchiderea editiei); astazi: Rennes – Lille, Lens – Troyes, Nancy – Monaco, Le Mans – Nice, Paris-SG – Lorient, Bordeaux – Toulouse, Auxerre – Valenciennes, Saint-Etienne – Sochaux; mâine: Sedan – Marseille.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS