15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBania se pregateste de spectacol

Bania se pregateste de spectacol

In aceasta saptamâna, in Banie va incepe una dintre cele mai importante competitii de tenis din tara, turneul de 10.000 de dolari din circuitul „Ţiriac Trophy“. Pentru a doua oara, intrecerea se va desfasura pe terenurile de la CS Recon, club care dispune de toate conditiile necesare unei organizari ireprosabile. Baza sportiva de lânga Hanul Doctorului beneficiaza de sapte terenuri de zgura de cea mai buna calitate, dintre care patru cu instalatie de nocturna, de tribune cu o capacitate de 600 de locuri si de vestiare moderne pentru sportivi.


De promovarea si organizarea acestui eveniment se ocupa Castel Media Group, iar reprezentanta companiei, Iulia Patru, a tinut sa precizeze ce se doreste de la acest turneu: „Fiind la inceput de drum in calitate de organizatori de turnee profesioniste de seniori, de la an la an imbunatatim conditiile pe care le oferim jucatorilor in asa fel incât competitia sa fie o reusita. Sa avem un numar cât mai mare de sportivi participanti, iar tenisul oferit sa fie de calitate. Ne propunem sa fim cei mai buni, sa avem cât mai multi români in fazele superioare ale turneului, cât mai multi craioveni sa se afle pe tabloul principal si sa câstige cel mai bun. Român, bineinteles“.


Tenisul craiovean a crescut in valoare


Despre cum s-a ajuns ca „Trofeul Ţiriac“ sa se dispute in Banie, Iulia Patru a spus: „Craiova a fost si este un punct important in sportul românesc, prin sportivii de valoare pe care i-a oferit, prin felul pasional in care traieste alaturi de acestia. Daca ne referim doar la tenis, putem spune ca, in ultimii noua ani, Craiova a avut un traseu ascendent, reusind intr-un timp relativ scurt sa produca sportivi de valoare. Ne mândrim cu campionii nationali la categoriile de copii si juniori, unde dominam clasamentele nationale. La seniori, cei noua ani de când se poate vorbi de tenis in Craiova incep sa-si arate roadele, cei care erau atunci copii si juniori acum incep sa se afirme si in concursuri de seniori, croindu-si drum spre marile turnee ATP.“


Tenisul este cunoscut insa ca un sport costisitor, iar pentru a putea face performanta este nevoie de sustinere financiara. „In acest caz, este nevoie de firme mari si oameni importanti care sa fie alaturi de spotivi. Recon SA, una dintre cele mai mari companii de constructii din Oltenia, a ales si de aceasta data calitatea, oferind orasului Craiova si locuitorilor sai cea mai mare baza de tenis, dotata la standard international“, a incheiat Iulia Patru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS